Ілюстрація REUTERS

Бойовики на Донбасі відмовляються здійснювати пропуск громадян, посилаючись на карантинні заходи.

Про це заявив начальник управління організації прикордонного контролю Адміністрації Державної прикордонної служби Юрій Лисюк, повідомляється на сторінці операції Об’єднаних сил у Facebook.

Читайте такожУкраїнські військові знищили двох і поранили трьох окупантів у відповідь на численні обстріли

Відео дня

Він зауважив, що від 10 червня було відкрито КПВВ «Станиця Луганська» в Луганській області і КПВВ «Мар’їнка» в Донецькій області. За цей період із КПВВ «Мар’їнка» суміжна сторона пропустила 26 осіб (від початку карантину), а з КПВВ «Станиця Луганська» - 644 особи.

Лисюк наголосив, що непідконтрольна сторона відмовляється здійснювати пропуск громадян, посилаючись на карантинні заходи.

Він додав, що КПВВ «Станиця Луганська» визначено два дні, середа і субота, у які здійснюється пропуск громадян за узгодженими списками. «Якщо у цих списках громадян немає, то навіть з гуманітарною метою – на похорони, на лікування, провідати рідних, пропуск не здійснюється», - прокоментував Лисюк ситуацію у КПВВ.

Як повідомляв УНІАН, з 10 червня був частково відновлений пропуск людей та транспорту в КПВВ "Мар'їнка" і "Станиця Луганська". Однак з початку відновлення пропуску ніхто з людей так і не зміг перетнути лінію розмежування. Гуманітарні дорожні коридори залишаються заблокованими окупантами.