КПВВ частково відновлюють роботу / фото ДПСУ

На Донбасі сьогодні об 11:00 розпочинають роботу два контрольних пункти в'їзду-виїзду через лінію розмежування - "Мар'їнка" та "Станиця Луганська".

Як повідомляє прес-центр Держприкордонслужби, наразі в зазначених КПВВ достатня кількість присутніх змін прикордонних нарядів, які готові до відновлення пропускних операцій.

"Охочі перетнути лінію розмежування на тимчасово окуповану територію почали збиратися біля КПВВ близько 6-ї години ранку. Станом на 8:30 біля "Станиці Луганської" зібралося 45 осіб, а біля "Мар’їнки" - 55 транспортних засобів (та близько 90 осіб). Серед тих, хто зібрався біля КПВВ, є діти та літні люди", - йдеться у повідомленні.

Читайте такожДва КПВВ на Донбасі відновлять роботу з 10 червня: правила перетину лінії розмежування (відео)

У ДПСУ не виключили, що бойовики будуть відмовляти в пропуску особам, які перетинатимуть лінію розмежування з боку підконтрольної українській владі території. І уточнили, що для недопущення скупчення людей та транспорту в "сірій" зоні, пропуск буде здійснюватися поступово.

"Враховуючи регламентований час здійснення пропуску пріоритет буде надаватись громадянам, які слідують з причин соціально-гуманітарного характеру, у разі наявності підтверджуючих документів, та особам, які слідують для складання зовнішнього незалежного оцінювання. Для перетину лінії розмежування в КПВВ громадяни будуть допускатися із засобами захисту органів дихання. Одночасно у контрольних пунктах зможе перебувати така кількість осіб, що забезпечить дотримання соціальної дистанції", - наголосили прикордонники.

Усім, хто слідує з окупованої території, будуть проводити температурний скринінг тіла та опитувати на предмет контактів з хворими на коронавірус. "Варто врахувати, що ця категорія громадян (крім тих, хто прибуває для участі в ЗНО) буде пропускатись лише за умови згоди на проходження самоізоляції, з використанням єдиного електронного сервісу "Дій вдома", або обсервації", - додали у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, з 10 червня в Україні починає діяти черговий етап послаблення карантину.