Комаровський пояснив, як хрін допомагає боротися з вірусами / фото ua.depositphotos.com

Український лікар Євген Комаровський розповів про користь хрону і пояснив його ефективність у протидії вірусам. Відомий педіатр і телеведучий звернув увагу на цікаву особливість при вживанні цієї гострої приправи з коренеплоду, яка "включає" імунний захист людини.

Лікар у своєму новому відео відповів на питання, що краще для профілактики вірусних захворювань: корінь імбиру або хрін, який "і сльозу вибиває, і подих перехоплює".

Читайте такожДоктор Комаровський розповів про користь моркви

"Важливо насправді зрозуміти сенс фрази "сльозу вибиває". Не завжди люди розуміють сенс анатомії, чому вірус розмножується у верхніх дихальних шляхах і слизовій оболонці носа", - зазначив Коморовський.

Медик розповів, яке відношення до неї має орган зору і чому можливе зараження, коли ми почухали очі.

"Річ у тому, що сльози, які утворюються, стікають не тільки по щоках - велика їх частина стікає як раз по носослізному каналу в порожнину носа. Саме тому коли ми плачемо ми шморгаємо носом", - пояснив Комаровський.

У цьому контексті лікар виділи ще один важливий нюанс, що має відношення до ефективності плачу. Адже в сльозах міститься особливий універсальний противірусний білок лізоцим, який є досить потужним фактором неспецифічного імунного захисту".

Саме через це діти, які плачуть і регулярно промивають собі ніс лізоцимом - тобто сльозами - хворіють значно рідше, підкреслив педіатр.

"Саме тому можна припустити, що наш місцевий хрін, який вибиває сльозу і змушує нас шмигати носом, змушує нас промивати ніс лізоцимом і додатково посилювати наш імунний захист. Тому хрін однозначно більш ефективний, ніж імбир", - резюмував Комаровський.

Раніше, як писав УНІАН, лікар Комаровський назвав єдиний спосіб зміцнити імунітет і підкреслив, що не існує "чарівних таблеток", що дозволяють зміцнити імунітет.