Дихальна гімнастика більше є психотерапією / фото ua.depositphotos.com

Відомий український лікар і телеведучий Євген Комаровський розповів, чи може комплекс дихальних вправ допомогти при захворюванні COVID-19.

Про це експерт розповів своїм підписникам на YouTube-каналі.

Дихальна гімнастика, як правило, використовується для лікування захворювань дихальної, серцево-судинної систем, вегетосудинної дистонії та інших патологічних станів. Однак багатьох цікавить питання, чи має даний комплекс користь при коронавірусі.

Читайте такожМОЗ розвінчує фейки: затримка дихання на 10 секунд не визначає наявність коронавірусу

За словами Комаровського, така гімнастика більше є психотерапією.

"Можна розслабитися, помедитувати, подумати про вічне. Є певні прийоми дихальної гімнастики, які допомагають швидше відновитися легким. Головне - це не шкідливо", - зазначив лікар.

Дихальні вправи можуть допомогти розслабитися, контролювати почуття тривожності, зняти стрес, перемогти безсоння. Вони корисні для поліпшення уваги і допомагають боротися з негативними думками.

При цьому Євген Комаровський вирішив нагадати, що дихальна гімнастика не повинна кому-небудь замінювати особисту гігієну і заходи щодо соціального дистанціювання.

Також лікар розповів, що робити, якщо у працівника виявили COVID-19.

"Якщо з'ясувалося, що ваш колега на роботі захворів коронавірусом, то вам не зашкодить самоізоляція на два тижні", - прокоментував Комаровський.

Раніше УНІАН писав, що Євген Комаровський розповів, чи варто довіряти експрес-тестам на коронавірус.