Комаровський розповів про ризики захворювання коронавірусом під час футболу (відео)

Комаровський повідомив радісну новину для любителів футболу.

Євген Комаровський відповів на хвилююче багатьох любителів спорту питання. Лікар заявив, що футболісти можуть спокійно грати і не турбуватися про коронавірус.

Відповідне відео лікар опублікував на YouTube-каналі.

Комаровський стверджує, що ризики зараження при грі на свіжому повітрі, особливо якщо вона не є контактною, - мінімальні. Проте є ситуації, при яких ризики інфікуватися різко збільшуються.

Читайте такожСеред заражених - українець: в клубі Мілевського зафіксовано спалах коронавірусу

"Звичайно, якщо вся команда накинеться на того, хто забив гол - з криками, поцілунками, то ризик різко збільшується. Але, в цілому, для футболіста три місяці без гри - дуже шкідливо для здоров'я", - зазначив доктор.

При цьому великий ризик інфікуватися коронавірусом у людей на трибунах.

"Люди, які кричать і обіймаються, звичайно ж, ризикують. Тому трибуни можна відкривати, але при цьому відстань має бути близько чотирьох метрів", - прокоментував Комаровський.

Крім того, раніше в Нідерландах провели дослідження, в результаті якого встановлено, що футболісти на полі знаходяться на відстані 1,5 метра один від одного не більше 30 секунд одноразово - ризик поширення коронавірусу в такому випадку низький.

Попри це, коронавірус паралізував футбол і досі немає ясності, коли клуби повернуться до нормального життя. При цьому вже були випадки, коли у футболістів виявляли вірус. Тому ситуація залишається неоднозначною.