Комаровський розказав про тренування у тренажерному залі / фото ua.depositphotos.com

Відомий український лікар і ведучий Євген Комаровський вважає, що відвідування тренажерного залу – надійний спосіб захворіти на коронавірус.

Про це він розповів на своїй сторінці в Instagram, відповідаючи на запитання підписників.

"Із тренажерним залом усе дуже погано. По-перше, там величезна кількість ручок, за які береться купа людей. По-друге, люди у спортзалі постійно пітніють. А що вони роблять, коли пітніють? Постійно витирають рукою піт, тобто створюють усі умови для зараження", – заявив лікар.

Відео дня

Читайте такожВідкриття спортзалів та басейнів: лікар розповів, чи небезпечно відвідувати заклади під час карантину

За словами Комаровського, він не може дати однозначну відповідь на запитання, ходити чи не ходити у тренажерний зал після послаблення карантину.

"Я не знаю, як бути із тренажерним залом. Якщо там не виконують норм, якщо на кожному кроці немає дезінфекторів для рук, якщо ручки не оброблені, чого туди ходити?" – вважає Комаровський.

Водночас він підкреслив, що, якщо адміністрація залу дотримується всіх санітарних норм, включно із провітрюванням приміщень та організацією безпечної дистанції між відвідувачами, є шанс тренуватися без ризику заразитися.

"А якщо все-таки побоюєтеся, то літо на допомогу – безліч тренажерів є на свіжому повітрі. Тільки не забувайте правильно застосовувати санітайзер під час зміни знаряддя", – підсумував він.

Вопрос: Как правильно вести себя на улице, в офисе, в общественных местах, мне в принципе понятно. Но я активный молодой человек, и у меня остался нерешенным очень болезненный для меня лично вопрос — как быть с тренажерным залом? Отказаться от занятий не могу — и так сколько все было закрыто, но и рисковать по-глупому тоже не хочется. Как заниматься с наименьшим риском заразиться коронавирусом? ⠀ Ответ: С тренажерным залом все очень плохо. Во-первых, потому, что там огромное количество ручек, за которые берется куча людей. Во-вторых, люди в спортзале все время потеют, а что они делают, когда потеют? Все время вытирают рукой пот, то есть создают все условия для заражения. И я еще не видел ни одного спортзала в нашей стране, где бы поддерживались оптимальные параметры температуры и влажности. 18 градусов — да нигде, дышать нечем! И когда ты обращаешься к руководству спортзала и спрашиваешь, почему у вас дышать нечем, знаете, что они отвечают? «Если у нас будет 18 градусов, к нам не будут ходить, потому что холодно». Вот такая у нас ментальность — мы должны обязательно потеть во время занятий спортом. Поэтому я не знаю, как быть с тренажерным залом. Если там не выполняются нормы, если на каждом углу нет дезинфекторов для рук, если ручки не обработаны, чего туда ходить? Это же прямой способ заболеть. Опять-таки, как правило, люди, которые ходят в тренажерные залы — это молодые и активные люди, которые любят общаться, рисковать и путешествовать. ⠀ Но если все меры по дезинфекции поверхностей выполняются, в зале оптимальные температура и влажность воздуха, осуществляется сквозное проветривание и соблюдается социальное дистанцирование, то вы можете тренироваться без существенного риска заражения. ⠀ А если все же опасаетесь, то лето вам в помощь — множество тренажеров есть на свежем воздухе. Только не забывайте правильно применять санитайзер при смене снарядов. ⠀ #докторкомаровский #вопросответ #вопросЕОК #коронавирус #тренажерныйзал #спорт #занятия #безопасность

Допис, поширений Доктор Комаровский (@doctor_komarovskiy)

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 9 червня в Україні зареєстровано 27 тис. 856 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 810 летальних, 12 тис. 412 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 394 нові випадки.

Карантин в Україні через епідемію коронавірусної інфекції діє із 12 березня. Обмежувальні заходи тричі продовжували. З 11 травня в Україні розпочали пом'якшення карантину. 20 травня Кабмін продовжив обмеження до 22 червня, але запровадив так званий адаптивний карантин: регіональній владі надали право послаблювати карантинні заходи за умови відповідності трьом критеріям.

Усього уряд розробив п'ять етапів поступового скасування обмежень. 1 червня Україна перейшла до третього етапу, який передбачає відкриття спортивних залів і фітнес-центрів, навчальних закладів, запуск міжобласного автобусного сполучення та залізничних перевезень.