Маски, за словами Комаровського, потрібні хворим, щоб вони не заражали оточуючих своїми виділеннями, чхаючи і кашляючи / фото УНІАН

Відомий український лікар Євген Комаровський розповів, чому носіння масок не має великого сенсу і обгрунтував свою думку.

Відповідний пост лікар опублікував в соціальній мережі Instagram.

"Я не маю права з'ясовувати з ВООЗ відносини. Для цього потрібно бути, як мінімум, президентом США. Тому змушений погоджуватися з думкою Всесвітньої організації охорони здоров'я", - прокоментував Комаровський.

Відео дня

Читайте такожМоже зупинитися дихання: педіатр розповіла про небезпеку носіння маски дітям до двох років

Маски, за словами експерта, потрібні хворим, щоб вони не заражали оточуючих своїми виділеннями, чхаючи і кашляючи. А ось здорових маски ні від кого і ні від чого не захищають.

Подібний спосіб уникнути захворювання досить наївний, але, якщо багато людей знаходиться в не вентильованих невеликих приміщеннях, - маска може допомогти. Однак це повинна бути хороша маска або одноразова.

"Зараз маска перетворилася в пропуск в супермаркет. У кожного в кишені валяється маска. Тому в тому вигляді, в якому у нас маски якнайширше використовуються, - це абсолютна профанація, яка не має ніякого відношення до логіки і здорового глузду", - обурюється лікар.

При цьому, експерт вважає, що міняти кожен день маски - нелогічно і нерозумно, оскільки не в кожного знайдеться стільки грошей. "І уявити собі, що якась бабуся на свою пенсію купить собі одноразові маски і буде їх кожен день міняти - це смішно", - підсумував Комаровський.

Питання:⁣ Середина літа. Спека. А людям треба носити маски. Але зараз маска перетворилася із засобу захисту практично у пропуск: пред'явив на вході в метро або супермаркет, а потім сховав. А чи змінилась ваша думка з приводу носіння масок? Адже ВООЗ «перевзулася» і тепер радить усім у громадських місцях бути в масках...⁣ ⠀⁣ Відповідь:⁣ Я не маю права з'ясовувати з ВООЗ відносини. Для цього треба бути, як мінімум, президентом США. Тому змушений погоджуватися з думкою Всесвітньої організації охорони здоров'я.⁣ ⠀⁣ Маски потрібні хворим, щоб вони не заражали оточуючих своїми виділеннями, чхаючи і кашляючи. Здорових маски ні від кого і ні від чого не захищають. Це очевидні речі.⁣ ⠀⁣ Але там, де неможливо соціальне дистанціювання або де багато людей перебувають у невентильованих невеликих приміщеннях, маски теоретично здатні захистити. Але це має бути правильна маска. Або одноразова справді — раз одягнули і ввечері утилізували, або багаторазова, яку ви регулярно змінюєте, перете, проглаживаете.⁣ ⠀⁣ Згоден з вами, що зараз маска перетворилася на пропуск в супермаркет. У кожного в кишені валяється маска. Тому в тому вигляді, в якому у нас маски широчайше використовуються, — це абсолютна профанація, яка не має ніякого відношення до логіки і здорового глузду.⁣ ⠀⁣ І уявити собі, що якась бабуся на свою пенсію купить собі одноразові маски і буде їх кожен день міняти — це смішно.⁣ ⠀⁣ #докторкомаровский #вопросответ #коронавірус #здоров'я #маска #епідемія

Допис, поширений Доктор Комаровський (@doctor_komarovskiy)

Нагадаємо, що раніше Комаровський дав топ-6 рекомендацій по зміцненню імунітету.