Лікар з Дніпра розповів про свій стан після вакцинації / Facebook, Алексей Берегий

У Дніпрі лікар медицини невідкладних станів Олексій Берегій завів блог-щоденник після вакцинації від коронавірусу.

Читайте такожЛікарні Івано-Франківська переповнені хворими на COVID-19, пацієнтів розміщують у коридорах – мерія

26 лютого медик отримав щеплення індійською вакциною CoviShield. Відтоді він щодня розповідає про свій стан у Facebook.

Відео дня

За словами лікаря, у перший день після вакцинації у нього незначно підвищилась темпераура (до 38 градусів) та виник головний біль. Усунути симптоми допоміг парацетамол.

«Телефонний дзвінок від мами. Зв’язок з 5G вишкою нормальний. Розмова без переривань Відчуваю незначний біль в ділянці місця ін’єкції, мабуть просто чіп чухається», - пожартував лікар.

На другий день температура вже не підвищувалась, однак біль у місці ін’єкції не минула.

«Чіп на місці, бо плече ще болить, температура 36,7. Можливо це початок летальної гіпотермії від вакцини? Побачимо згодом. Вирішив зміряти сатурацію. Результат - 99% - як у молодого», - іронізує хлопець.

На третій день біль у плечі минув, і жодних незвичайних симптомів медик у себе не помітив. На четвертий день він повернувся на роботу.

«Тиск», «Задишка», «Нудота», «Температура», «Кров з носа»... Ні, це не нові симптоми після вакцини. Це хронологія нічного чергування. Жодних із вищевказаних станів у мене не спостерігається, а загальне самопочуття дозволяє працювати на всі 100», - підсумував він.

Вакцинація в Україні

  • 22 лютого МОЗ зареєструвало вакцину від COVID-19, розроблену компаніями Oxford і AstraZeneca (торгова назва CoviShield). Її для екстреного застосування схвалила Всесвітня організація охорони здоров'я. Також дозвіл на її використання надали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.
  • 23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини CoviShield, вироблена в Індії за Ліцензією Oxford / AstraZeneca.
  • 24 лютого розпочалася вакцинація медичних працівників.