Наразі в лікарнях "другої хвилі" наразі в них вже перебуває 542 пацієнти / фото УНІАН

В Україні через укладення епідситуації з COVID-19 розгортають лікарні «другої хвилі», наразі в них вже перебуває 542 пацієнти, з них 64 - на реанімаційних ліжках.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив сьогодні під час онлайн-брифінгу.

Читайте такожГоловний санлікар: ми постійно збільшуємо кількість тестувань на коронавірус

Відео дня

«З метою покращення якості та ефективності надання медичної допомоги до лікарень «першої хвилі», які надають медичну допомогу пацієнтам з коронавірусною хворобою, з початку епідемії поставлено 1 тис. 118 апаратів штучної вентиляції легень, 1 тис. 742 монітори пацієнта, 917 оксигенератори, 172 пересувні рентген-апарати, 106 аналізаторів газового складу», - повідомив він.

За словами Ляшка, робота з модернізації лікарень продовжується, в тому числі тримає підготовка лікарень так званої «другої хвилі».

«Наразі в лікарнях «першої хвилі» готові для розміщення хворих з коронавірусною хворобою 23 тис. 353 ліжка, з них зайнято 3 тис. 900, що становить 16%. Всього ліжок у відділеннях інтенсивної терапії – 1 тис. 919, зайнятих хворими на COVID-19 – 22% (419 ліжок). З 2 тис. 400 апаратів ШВЛ, які знаходяться в лікарнях «першої хвилі», сьогодні хворими на COVID-19 зайнято 94 апарати – це становить 3,7%», - зазначив головний санітарний лікар.

Він зауважив, що, враховуючи ускладнення епідемічної ситуації, яке спостерігається після пом’якшення карантинних заходів, готуються лікарні так званої «другої хвилі», які поступово включаються для надання медичної допомоги хворим з COVID-19.

«Наразі в цих лікарнях підготовлено 10 тис. 449 ліжок, які готові приймати хворих на COVID-19, з них 946 – це ліжка у відділеннях інтенсивної терапії. На цих ліжках в лікарнях «другої хвилі» вже перебуває 542 пацієнти, з них 64 - на реанімаційних ліжках. Це, в першу чергу, стосується Закарпатської та Волинської областей. Саме там найбільше задіяні лікарні «другої хвилі». Впродовж останніх тижнів у цих регіонах спостерігається значне зростання кількості випадків коронавірусної хвороби», - додав головний санітарний лікар.

Як повідомляв УНІАН, в Україні станом на ранок 2 липня зареєстровано 45 тис. 887 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 тис. 185 летальних, 20 тис. 053 пацієнти одужали. За добу зафіксовано 889 нових випадків. Загалом проведено 677 тис. 254 тестування методом ПЛР.

30 червня президент Володимир Зеленський наголосив, що Україні через стрімку динаміку захворюваності необхідно готуватися до другої хвилі епідемії COVID-19.