Адміністрація залізничної лікарні Харкова заявила про неможливість приймати інфікованих COVID-19 через незабезпечення медиків обладнанням і захисними костюмами, а також масові звільнення кадрів.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожЕпідеміолог розкритикував розробку української вакцини (відео)

На всю лікарню лише п’ять апаратів штучного дихання. Крім того, у медиків немає захисних засобів, щоб убезпечитися від інфікування недугою.

За словами директора закладу Ігоря Пасюри, в них немає навіть інфекціоніста, а протягом доби звільнилося понад 20 людей – медсестри й санітарки.

«Величезна проблема з киснем. У нас, на жаль, є лише 16 точок для підключення кисню. Якщо нам планували відкрити 30 ліжок, то це взагалі не відповідає ні стандартам, ні логіці якісно медичної допомоги», – відповів директор.

Залізничну лікарню вирішили перекваліфікувати на лікування інфікованих тиждень тому. У Харкові вже бракує ліжко-місць для госпіталізованих пацієнтів з COVID-19. Додаткові ліжка були змушені ставити просто в коридорах і холах опорних медзакладів.

Станом на ранок 23 жовтня в Україні на коронавірусну хворобу знову захворіли понад 7 тисяч мешканців. Найбільше хворих зареєстрували в Харківській області та місті Київ. Загалом Україна перейшла межу 330 тисяч інфікованих.

Коронавірус в Україні: новини