Ілюстрація / REUTERS

Клінічні випробування вітчизняного препарату "Біовен" від COVID-19 проводяться лише за згодою пацієнта.

Читайте такожУ МОЗ назвали причини високої захворюваності на COVID-19 серед медиків

Як передає кореспондент УНІАН, про це на онлайн-брифінгу повідомила заступник міністра охорони здоров’я Ірина Микичак, відповідаючи на запитання журналістів про те, чому для клінічних випробувань був обраний саме цей препарат та яким чином визначалися медзаклади, де проводитимуть випробування.

Відео дня

"Лікарський засіб "Біовен" - це препарат українського виробника. Він вже показав свою ефективність при низці складних хронічних захворювань", - наголосила вона.

Микичак розповіла, як відбувається процедура затвердження МОЗ пропозиції Державного експертного центру про клінічні випробування. За її словами, фірма-виробник звертається до Державного експертного центру з пакетом документів та у партнерстві із закладами охорони здоров'я визначає, де проводитимуться випробування препарату.

"У пакет документів входить, власне, погодження чи згода закладу охорони здоров'я і обов'язкове рішення комісії з етики у цьому закладі. Випробування проводяться виключно за згодою пацієнта. Більше того, пацієнт чи доброволець страхується, коли проводяться ці випробування", - наголосила заступник міністр охорони здоров'я.

Як повідомляв УНІАН, 4 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов підписав наказ про проведення клінічних випробувань вітчизняного препарату від COVID-19 під назвою "Биовен". Випробування будуть проводитися в київських лікарнях №4 і №17 Білоцерківської міської лікарні №3; Львівської обласної інфекційної лікарні та в Одеській міській інфекційній лікарні.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що попередні висновки вчених свідчать, що вітчизняний препарат для боротьби з COVID-19 може бути дуже ефективним.

Читайте також: