Препарат Ремдесивір вже транспортується до України / фото УНІАН

Препарат «Ремдесивір» для лікування коронавірусної хвороби вже закуплений і транспортується до України.

Про це заступник міністра охорони здоров’я України Віктор Ляшко повідомив в інтерв’ю Радіо Свобода.

«Він закуплений державним підприємством «Медичні закупівлі України». І зараз він транспортується на територію України, тому найближчим часом з’явиться. Так, це препарат, який першим показав, що при його застосуванні зменшується тривалість перебування людини на стаціонарному лікуванні й зменшується кількість летальних випадків», – сказав Ляшко.

Відео дня

16 жовтня Всесвітня організація охорони здоров’я повідомила, що «Ремдесивір» майже не знижує смертність через COVID-19. Інтерв’ю із заступником міністра записували за день до цього.

Читайте такожІнфекціоніст оцінив препарат для "лікування COVID-19", появу якого в Україні анонсував Степанов

Постачання «Ремдесивіру» в Україну

2 квітня МОЗ запровадило єдиний протокол лікування хворих на COVID-19. Документом рекомендоване застосування декількох препаратів, серед яких «Ремдесивір».

Протокол передбачає використання препаратів, які зареєстровані з іншими показаннями або не зареєстровані в Україні, але застосовуються у низці країн світу для лікування окремих груп пацієнтів з коронавірусною хворобою.

19 квітня глава МОЗ Максим Степанов повідомив, що Міністерство охорони здоров'я для лікування хворих на COVID-19 планує закупити «Ремдесивір» у США.

25 червня з'явилася інформація, що Європейське агентство з лікарських засобів офіційно рекомендувало перший препарат для лікування COVID-19 - Veklury (Ремдесивір).

2 жовтня Степанов заявив, що у МОЗ до кінця жовтня планують забезпечити поставку в Україну препарату «Ремдесивір». За словами очільника відомства, цей препарат показав високу ефективність у лікуванні коронавірусної хвороби.