Україна отримала від ЄС та ВООЗ понад 100 концентраторів кисню для лікування хворих на коронавірус

Обладнання закупила ВООЗ за фінансової підтримки ЄС. Його передадуть у 44 лікарні, які лікують пацієнтів з коронавірусом.

Євросоюз та Всесвітня організація охорони здоров’я передали Україні понад 100 концентраторів кисню для лікування хворих на коронавірус.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

Обладнання закупила ВООЗ за фінансової підтримки ЄС. Його передадуть у 44 лікарні, які лікують пацієнтів з коронавірусом.

"Обладнання було закуплене Європейським регіональним бюро ВООЗ за фінансування Європейського Союзу в рамках ініціативи "Солідарність заради здоров'я". Загальна вартість цієї поставки складає понад 78 000 євро. Забезпечені обладнанням будуть лікарні в регіонах України, які найбільше постраждали від COVID-19, включаючи Львівську, Чернівецьку, Харківську, Івано-Франківську області, Київ та Умань", - зазначають у повідомленні.

Концентратори кисню будуть розподілені Бюро ВООЗ в України відповідно до потреб закладів охорони здоров’я, визначених Міністерством охорони здоров’я в Україні.

Це обладнання є частиною програми допомоги ЄС #TeamEurope, в рамках якої для України передбачено 190 млн євро для боротьби з коронавірусом.

Лікування коронавірусу в Україні: що відомо

  • Директор Департаменту комунікацій Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Тетяна Бойко наголошує, що лікування пацієнтів з COVID-19 у стаціонарних умовах є безоплатним.
  • Попри стан вітчизняної медицини, наші медики змогли підготуватися до лікування COVID-19 навіть краще європейських колег. Таку заяву зробив керівник Центру політичної розвідки, політтехнолог Олег Постернак. На думку Постернака, хоча коронавірус залишається однією з головних тем в Україні та світі, і багато хто звинувачує владу, як місцеву, так і центральну, існують і дуже позитивні моменти. Як довід компетентності українських медиків, політтехнолог порівнює статистичні дані летальних випадків в Україні і в світі.
  • Міністерство охорони здоров'я України оновило алгоритм дій для пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію.