Ковзанки в Києві продовжать роботу / фото УНІАН

У Києві під час локдауну продовжать роботу атракціони й ковзанки. 

Про це заявив заступник міського голови Володимир Бондаренко в ефірі каналу "Україна 24".

"Міська рада не заперечує, оскільки вважає, що функціонування таких видів відпочинку на відкритому повітрі за дотримання протиепідемічних заходів в принципі мінімізує ризик захворювання. Але кінцеве рішення приймала Держпродспоживслужба, відповідно, вона також погодилася з таким рішенням", - сказав він.

Відео дня

Чиновник додав, що за результатами перших днів локдауну в Києві у більшості дотримуються встановлені обмеження.

Читайте такожНемчінов: карантин в Україні є одним з найбільш м’яких у Європі (фото)

"Немає підстав станом на сьогодні навіть обмежувати вхід до станцій метрополітену, немає великої тисняви. Мінімальна кількість протоколів про порушення складається в останні дні. За вчора таких протоколів було лише 6", - пояснив Бондаренко.

Він нагадав, що у громадському транспорті можна їздити тільки на сидячих місцях у кількості відповідно до паспорта транспортного засобу. 

Як відомо, в Києві вже почали демонтаж новорічних локацій, а ялинки стоятимуть до 14 січня.

Локдаун в Україні: що відомо

  • 9 грудня Кабінет міністрів прийняв рішення про введення посилених карантинних обмежень в Україні з 8 по 24 січня включно. У цей період забороняється робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки і замовлень з собою).
  • Також не працюють кінотеатри, фітнес-клуби, спортивні зали, басейни, театри.
  • Забороняється відвідування навчальних закладів, торгівля непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів. Одночасно працює громадський транспорт.