В Києві з 20 березня діють посилені карантинні обмеження / фото УНІАН (Олександр Синиця)

У кінці квітня - на початку травня Київ може вийти з "червоної" зони карантину. 

Читайте такожКиїв отримав вакцину CoronaVac: кого щеплюватимутьПро це йдеться в прогнозі Київської школи економіки, передає РБК-Україна.

Керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки Юрій Ганіченко розповів, що за два тижні у столиці почав знижуватися рівень госпіталізацій, що впливає на розвантаження ресурсів медичної системи. 

Відео дня

За словами Ганіченко, днями очікується ще більше зменшення кількості госпіталізацій, а завантаженість ліжок повинна опуститися нижче 80%.

"Ми очікуємо, що десь одночасно з закінченням додаткових посилених обмежень у Києві, столиця може вийти одночасно з "червоного" рівня епідемічної небезпеки. Тобто ми зараз говоримо про кінець квітня - початок травня. Це середній термін по місту Києва для виходу з червоного рівня епіднебезпеки і для виходу з посилених обмежень", - зазначив керівник центру.

Карантин у Києві: заборони та обмеження 

В Києві з 20 березня діють посилені карантинні обмеження. Під забороною, зокрема:

  • робота кінотеатрів, театрів, музеїв, концертних залів;
  • робота торгово-розважальних центрів (крім продуктових магазинів, аптек, зоомагазинів, магазинів з продажу засобів гігієни та побутової хімії);
  • проведення релігійних богослужінь (якщо не забезпечена площа приміщення не менше 10 кв. м на 1 людину);
  • проведення масових заходів (розважальних, спортивних, культурних, рекламних та інших), а також присутність глядачів на спортивних змаганнях.

Додатково з 5 квітня в Києві:

  • проїзд у громадському транспорті здійснюється за спецпропусками;
  • закрили дитсадки та початкові класи в школах.