У Києві можуть зупинити громадський транспорт / УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко попереджає, що посилення карантинних обмежень не уникнути, якщо ситуація із захворюваністю на COVID-19 не покращиться.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час онлайн-прес-брифінгу.

"Ми зараз слідкуємо за ситуацією і в навчальних та виховних закладах, і, загалом, за динамікою захворювання та госпіталізацій. Якщо ситуація не покращиться, міська влада буде змушена запровадити більш суворі обмеження", - зауважив Кличко.

Відео дня

Читайте такожУ МОЗ назвали регіони України, які наразі не потребують суворого карантину

Він наголосив, що йдеться про обмеження роботи дитячих садочків, шкіл та громадського транспорту.

"Бо ми говоримо про життя людей. Я хочу, щоб це зрозуміли всі ті, хто без нагальної потреби катається містом, ходить без маски, ті, хто ігнорує правила. А потім у нас стоять черги зі швидких під лікарнями та помирають до 40 хворих щодоби. Як ще пояснити, щоб люди зрозуміли, що їх намагаються вберегти?!" - наголосив Кличко.

Коронавірус в Україні: що відомо

  • В Україні протягом минулої доби було зареєстровано 11 тис. 226 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
  • За весь час пандемії захворіли 1 млн 674 тис. 168 українців, одужали - 1 млн 313 тис. 481, померли - 32 тис. 825. Медики провели 8 млн 120 тис. 102 ПЛР-тестування.
  • "Червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Києва був встановлений з 23 березня.
  • 29 березня перший заступник голови Київської міськдержадміністрації Микола Поворозник заявив, що у зв’язку із критичною ситуацією з COVID-19 в столиці можуть закрити початкову школу, дитсадки та обмежити роботу транспорту.