Київ потрапив у "червону" зону карантину / фото УНІАН

У Київській міській державній адміністрації роз'яснили вимогу носити маски в парках і на вулиці в регіонах "червоної" зони.

Як повідомив заступник мера Києва Володимир Бондаренко в ефірі "Україна 24", сьогодні Міністерство охорони здоров'я роз'яснило місцевій владі дану вимогу.

Читайте такожУ МВС заявили, що штрафувати за відсутність маски на вулиці будуть тільки злісних порушників

Відео дня

За його словами, вимога стосується лише тих місць, де немає можливості дотримуватися соціальної дистанції в півтора метра.

"Дане обмеження впроваджено для вулиць, на яких неможливо дотримуватися дистанції. Тобто, коли ми говоримо про те, що неможливо перебувати від іншої людини на відстані мінімум 1,5 метра, тоді ми зобов'язані надіти засіб індивідуального захисту", - пояснив Бондаренко.

Коронавірус.інфо

Обов'язкове носіння маски на вулиці

  • Кабінет міністрів розширив перелік обмежень, що діють на території "червоних" карантинних зон. Маскового режиму доведеться дотримуватися на територіях загального користування.
  • Обмеження діятимуть у парках (гідропарках, лугопарках, лісопарках, парках культури та відпочинку, спортивних, національних, історичних тощо).
  • Також доведеться дотримуватися масочного режиму на території пам'яток культурної та історичної спадщини, площ, бульварів, вулицях, дорогах, пляжах, кладовищах.