Голубовська виступає за повний локдаун / Фото УНІАН, Сергій Чузавков

Провідний інфекціоніст Міністерства охорони здоров'я Ольга Голубовська виступає за негайне запровадження суворого карантину на всій території України.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Обозревателю".

Лікар розкритикувала дозвіл на проведення в Україні розважальних заходів, зокрема концертів.

Відео дня

Читайте такожЛокдаун в Києві з 20 березня: що буде заборонено

"Коли я дивлюся на якийсь натовп на концертах, я відразу уявляю, скільки людей може захворіти, і відразу ж думаю, яка кількість кисню знадобиться і де його взяти... Потрібні обмежувальні заходи. Це хоча б зменшить кількість нових випадків. Навантаження ще залишиться, тому що зараз лежать важкі, але ще будуть підходити хворі, які ставатимуть більш тяжкими якийсь час", - наголосила Голубовська.

На уточнююче питання, чи потрібно вводити локдаун точково, в регіонах з критичною ситуацією, лікар зазначила: "Я вважаю, що треба ввести по всій країні, раз така справа. Тому що, якщо ми не введемо по всій країні, то значить, що регіони, які зараз спокійні, спалахнуть пізніше. Так було з кором. Луганська, Донецька область загорілися останніми".

Читайте такожВ ОП назвали регіони, які поки не потрібно "зачиняти" на жорсткий карантин

Щодо того, коли саме треба запровадити такі обмеження, Голубовська відповіла максимально однозначно.

"Уже вчора треба було це робити", - заявила вона.

Третя хвиля коронавірусу в Україні

  • 4 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні почалася третя хвиля поширення COVID-19.
  • Науковці НАН констатують, що смертність нинішньої хвилі COVID-19 вже перевищила показники осінньої хвилі, і буде рости щонайменше до початку квітня.
  • Зростання кількості нових випадків відбувається в усіх регіонах України, крім Івано-Франківської та Закарпатської областей. Там зростання почалося ще у другій половині січня і тривало близько півтора місяця, до початку березня. Фахівці вважають, що зараз ці області проходять піковий період кількості госпіталізацій та летальних випадків.
  • Суворий карантин вже запроваджено у Львові, з 19 березня жорсткі обмеження почнуть діяти в Києві.