Новий рік може пройти в режимі локдауну / Фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Посилення карантину та жорсткий локдаун на новорічні свята не матимуть сенсу, вважає лікар-епідеміолог Андрій Александрін.

Таку думку він висловив в ефірі каналу "Україна 24".

Читайте такожМОЗ не рекомендуватиме зупиняти громадський транспорт у локдаун

Відео дня

"Це чергове політичне ноу-хау, яке винаходиться в нашій країні, і це не має жодного відношення до епідеміології. Не знаю, як все населення, але я втомився від експериментів, які робляться. Ми повинні розуміти, що жоден прогноз, жоден локдаун, карантинні заходи, які впроваджувались нашим урядом, не виправдалися. Черговий локдаун буде безглуздим", - заявив інфекціоніст.

За його словами, статистика свідчить, що динаміка захворюваності на ГРЗ на новорічні свята традиційно знижується. 

Александрін прояснив ситуацію із запровадженням жорсткого локдауну на новорічні свята. "Це виходить тому, що люди зустрічаються зі своїм близьким колом, родичами, друзями, з якими вони, в принципі, й так зустрічаються. Але при цьому вони менше користуються громадським транспортом, вони менше ходять у великі колективи, на робочі місця", - пояснює лікар.

Читайте такожЗимовий локдаун: ЗМІ розкрили два сценарії, які розглядає влада

Саме тому він не бачить доцільності у "новорічному" локдауні.

"Сенс мало б запровадження локдауну зараз, до новорічних свят, і якби ми за цей час до чогось готувалися. У мене враження, що уряд влаштовує нові випробування над нашим суспільством", - підкреслив Александрін.

Локдаун в Україні: що відомо