Локдаун можуть продовжити / фото УНІАН

У Міністерстві культури та інформаційної політики виступили проти ідеї голови МОЗ Максима Степанова щодо продовження жорсткого карантину після 24 січня.

Про це написав у своєму Телеграмі керівник Мінкульту Олександр Ткаченко.

"Жорсткий карантин почався лише п’ять днів тому. А Максим Степанов вже виступив із заявою продовжити локдаун в Україні після 24 січня. Перед тим, як приймати такі рішення, хочу запитати у колеги – чи не зарано із висновками?", - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожУ КМДА розповіли, чи працюватимуть атракціони та ковзанки столиці під час локдауну

Ткаченко вважає, що варто надати конкретні факти, які можуть слугувати підставою для продовження жорсткого карантину. "Бо інакше це стане вирішальним ударом по сфері культури та креативним індустріям, які, я наголошую, суворо дотримуються вимог обмежень. Так і загалом ударом по всьому малому і середньому бізнесу", - вважає міністр.

Він додав, що у разі початку відповідної дискусії на рівні Кабміну Мінкульт не буде підтримувати ініціативу МОЗ.

Локдаун в Україні: що відомо

  • 9 грудня Кабінет міністрів прийняв рішення про введення посилених карантинних обмежень в Україні з 8 по 24 січня включно. У цей період забороняється робота кафе, ресторанів, барів (крім доставки і замовлень з собою).
  • Також не працюють кінотеатри, фітнес-клуби, спортивні зали, басейни, театри.
  • Забороняється відвідування навчальних закладів, торгівля непродовольчими товарами, проведення будь-яких розважальних, спортивних або культурних масових заходів. Одночасно працює громадський транспорт.