Карантин у січні пошириться на об'єкти торгівлі / Фото УНІАН, Денис Прядко

Під час посиленого карантину в січні закладам харчування буде дозволено адресну доставку та роботу на виніс, а для інших об'єктів торгівлі будуть більш суворі обмеження.

Про це розповів заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі "Громадського радіо".

Відео дня

Коронавірус: важливо знати кожному

  1. Симптоми коронавірусу по днях, перебіг хвороби
  2. Чи хворіють діти коронавірусом, які при цьому у них симптоми
  3. Яка температура тіла найчастіше при коронавірусі
  4. Симптоми  запалення легенів при коронавірусі
  5. Зник нюх - вірний симптом коронавірусу

"У нас буде заборона роботи  непродовольчих магазинів, але в магазинах буде дозволена тільки адресна доставка, з забороною роботи на виніс, оскільки, коли ми говоримо про інші магазини непродовольчої групи товарів, то створюється велике скупчення людей у досить обмеженому просторі, коли люди приходять забирати товар саме до магазину", - пояснив він.

Читайте такожВ Україні продовжили карантин "помаранчевої" зони до кінця зими

Ляшко уточнив, що під заборону не потрапить торгівля тільки продуктами харчування, засобами гігієни, лікарськими засобами, ветеринарними кормами і препаратами, все інше підпадає під заборону.

"Навіть непродовольчі ринки не повинні працювати. Якщо ми говоримо про магазини, супермаркети, які продавали харчові продукти і ще інші речі, то  під час жорсткого карантину з 8 по 25 січня ці речі буде заборонено продавати. Можуть продавати цю групу товарів там, де 60% площі саме відведено під групу непродовольчих товарів", - уточнив головний санлікар.

Локдаун в Україні: що планується у січні

  • 9 грудня Кабінет міністрів прийняв рішення посилити карантинні обмеження в Україні в січні.
  • Посилені обмеження будуть введені після новорічних та різдвяних свят - з 00:00 8 січня до 00:00 25 січня. Всього обмеження триватимуть 16 днів.
  • Про основні заборони під час січневого карантину читайте за посиланням.