Голубовська розповіла про жахи боротьби з коронавірусом / фото facebook.com/ogolubovska

Український лікар-інфекціоніст, доктор медичних наук, професор Ольга Голубовська розкритикувала всіх, хто порівнює COVID-19 з грипом. 

Про це вона розповіла в інтерв'ю Олесі Бацман. Відповідне відео опубліковано на YouTube-каналі останньої.

"Я коли чую, що порівнюють з грипом, – у мене немає слів. Люди просто не розуміють проблеми й говорять абсолютні дурниці... Вірус новий, він тільки адаптується до людської популяції, а ми адаптуємося до нього", - зазначила лікар.

Читайте такожЛікар Комаровський розповів, як провести "тест" на коронавірус самостійно (відео)

За її словами, буквально за останній місяць перебіг коронавірусу помітно змінився в бік погіршення: все більше людей до 50-60 років дуже важких. Крім того, захворювання стало більш тривалим, затягується гарячковий період.

Голубовська наголосила, що саме захворювання COVID-19 виснажливе і важке для пацієнта.

"Це виснажливе захворювання. Для лікарів теж морально і фізично дуже виснажливо. Це все триває півроку. Я вже порівнювала: це як на фронті бойові дії. Дивитися на це дуже важко. Особливо на молодих людей", - заявила вона.

"Це правда, що люди знімають з себе маски, щоб померти. Дуже часто хворих не залишають суїцидальні думки. І це пов'язано не тільки з тривалістю хвороби (іноді буває і не дуже тривалий перебіг), це пов'язано з дією вірусу на нервову систему і недостатністю кисню", - підсумувала лікар.

Що ще кажуть лікарі про COVID-19

  • Раніше лікар Тарас Жиравецький заявив, що перенесений людиною коронавірус може в майбутньому принести його здоров'ю значні проблеми. Зокрема, під удар може потрапити серце через відповідні ускладнення.
  • Відомий інфекціоніст Ольга Голубовська розповіла, як українцям спільними зусиллями перемогти коронавірус. І для цього, за словами заслуженого лікаря, не потрібно робити нічого складного.
  • Лікар-епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк пояснила, чи можуть помилятися тести на коронавірус.
  • Відомий український педіатр Євген Комаровський заявив, що у деяких людей є вроджений імунітет до коронавірусу. Тобто вони не захворіють на COVID-19 ніколи.