Ситуація зі зростанням кількості хворих на коронавірус прогнозована / фото УНІАН, Микола Тис

На "британський" штам коронавірусу хворіють люди віком 20-40 років.

Про це заявив начальник головного управління Держпродспоживслужби в місті Києві Олег Рубан в ефірі Громадського радіо.

За його словами, ситуація зі зростанням кількості хворих на коронавірус прогнозована. Він зазначив, що якби не запровадили січневий локдаун, то таку ситуацію спостерігали б вже наприкінці січня.

Відео дня

"Щодня складають близько 20-30 адмінпротоколів, але це не ті шалені цифри, які були спочатку епідемії, коли ми складали по 50-100. Через циркуляцію нових збудників штамів, акцент щодо дотримання карантинних норм потрібно робити саме у закладах, де працює і відпочиває молодь", - каже Рубан.

Утім він додає, що додаткових обмежувальних заходів сьогодні не потрібно запроваджувати.

Читайте такожВ Англії розшукують загадкового пацієнта з новою мутацією коронавірусу

"Британський" штам коронавірусу в Україні

  • Мутовані варіанти коронавірусу SARS-CoV-2 у світі почали виявляти наприкінці 2020 року, коли вже розроблялися перші вакцини.
  • У грудні у Британії знайшли два нових штами, один з них - в людей, які приїхали з Південної Африки. У січні 2021 року новий штам виявили у чотирьох осіб, які в'їхали з Бразилії до Японії.
  • 4 березня Інститут епідеміології та інфекційних хвороб імені Громашевського повідомив про виявлення в Україні британського штаму коронавірусу.
  • У процесі секвенування 20 зразків визначено, що 2 зразки з Івано-Франківської області належать до британського варіанту з наявними характерними мутаціями.