Коронавірус новини 27 лютого - медики заявили, що змушені викидати частину вакцин / REUTERS

Частину доз вакцини від коронавірусу доводиться утилізувати.

Читайте такожВ Україні виявили ще понад 8 тисяч нових інфікованих COVID-19Про це розповіла інфекціоністка Чернівецької обласної лікарні Ольга Кобевко в коментарі Сегодня.

Медик уточнила, що утилізувати вакцину доводиться через короткий термін зберігання.

Відео дня

«Учора, наприклад, у нас утилізувати 6 доз вакцини. Флакон після відкриття можна зберігати не більш як 6 годин. В одному флаконі – 10 доз, а вчора щепили 54 людини та залишки утилізували», – повідомила вона.

Станом на ранок 27 лютого найбільше щеплень від коронавірусу зробили у Черкаській області – 270. Водночас лідером за кількістю введених перших доз вакцини в п’ятницю є Миколаївщина – 170.

Вакцинація від коронавірусу в Україні

  • 22 лютого МОЗ зареєструвало вакцину від COVID-19, яку розробили компанії "Oxford" і "AstraZeneca" (торгова назва "CoviShield"). Її для екстреного застосування схвалила Всесвітня організація охорони здоров'я, також дозвіл на її використання надали Великобританія, Європейський Союз та Індія.
  • 23 лютого в Україну з Індії прибула перша партія вакцини "CoviShield".
  • 24 лютого в Україні розпочалася вакцинація медичних працівників від COVID-19. У перший день вакцинації проти COVID-19 щеплення зробили 159 медпрацівникам.