Сім областей перебувають у "помаранчевому" рівні епідемічної небезпеки / фото УНІАН, Сергій Чузавков

Сім областей України можуть найближчими днями бути переведені в "червоний" рівень епідемічної небезпеки.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко на сторінці в Facebook.

"Варто відмітити, що Вінницька, Донецька, Житомирська, Закарпатська, Запорізька, Луганська та Тернопільські області перебувають в помаранчевому рівні епідемічної небезпеки. Тобто ці області потенційно також можуть найближчими днями бути переведені в "червоний" рівень", - написав Ляшко.

Він нагадав, що за результатами засідання Державної комісії ТЕБ та НС, з 1 березня Чернівецька область перебуватиме у "червоному" рівні епідемічної небезпеки.

Читайте такожВ Україні виявили ще понад 8 тисяч нових інфікованих COVID-19

"З понеділка на території області діятимуть обмеження, які діяли в країні під час жорсткого зимового карантину", - сказав Ляшко.

Головний санлікар також нагадав, за яких умов запроваджується "червоний" рівень:

  • рівень госпіталізацій протягом останніх 3 днів на 100 тисяч населення перевищує цільовий показник у 60 осіб на 100 тисяч населення;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування протягом останніх 7 днів перевищує цільовий показник у 20%.

"Тенденції поширення захворюваності в області залишаються невтішними. Тижневі темпи зростання кількості пацієнтів у “ковідних” лікарнях пришвидшилися з 15% до 25%. Щодня в ці лікарні госпіталізують на 50-60% більше пацієнтів, ніж виписують", - повідомив Ляшко.

Коронавірус в Україні: карантин в Чернівецькій області

  • 26 лютого обласна комісія ТЕБ та НС вирішила з 27 лютого посилити карантинні обмеження на Буковині.
  • Згідно з рішенням, з 27 лютого по 9 березня включно в області заборонена робота закладів громадського харчування, крім адресної доставки; навчальних закладів, окрім установ дошкільної та спеціальної освіти; розважальних центрів. Також не дозволяється проводити масові заходи.
  • За даними МОЗ, 26 лютого у Чернівецькій області виявлено 670 нових хворих.
  • Крім того, посилений карантин уже введено з 22 по 28 лютого на Івано-Франківщині. У регіоні діють обмеження "червоної зони", громадський транспорт працює в режимі спецперевезень. Також на Івано-Франківщині створено 16 блок-постів для запобігання поширенню коронавірусу.