У Львові розгорнуть два тимчасових госпіталі / фото УНІАН, Микола Тис

У Львові розгорнуть два тимчасових госпіталі для пацієнтів, хворих на коронавірус.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні міського штабу Львова з протидії коронавірусу, передає Громадське.

Наразі у львівських лікарнях є 1300 місць для пацієнтів із COVID-19, з них 418 уже зайняті. Також місто може розгорнути 265 резервних ліжок: 250 у місцевих лікарнях та ще 15 - у пологовому відділенні.

Відео дня

Читайте також"Британський" штам коронавірусу вражає людей віком 20-40 років - Рубан

Разом із тим, у міській раді Львова прогнозують, що за два-три тижні в міських лікарнях може не залишитись вільних ліжок. Щоб запобігти цьому там вирішили розгорнути два тимчасові госпіталі та збільшити денний стаціонар з інших захворювань у поліклініках.

Як зазначає zaxid.net, крім розгортання тимчасових госпіталів, штаб також вирішив:

  • облаштувати додаткові ліжка для хворих у лікарнях міста;
  • збільшити денний стаціонар по інших захворюваннях в поліклініках;
  • комунікувати з представниками галузі послуг щодо дотримання карантинних обмежень;
  • облаштувати мобільні лабораторії ПЛР-тестування, зокрема в аеропорті;
  • посилити роботу моніторингових груп;
  • моніторити відвідуваність шкіл та садочків 9 і 10 березня для подальшого прийняття рішень щодо роботи цих закладів освіти.

Ці рішення штабу планують затвердити на засіданні міської комісії з питань ТЕБ і НС, що відбудеться у вівторок, 9 березня.

"У вівторок ми проведемо міську комісію з питань ТЕБ і НС, на якій прийматимемо ці всі рішення. Наразі вони потребують деталізації з точки зору бюджету, юридичної та організаційної сторін", - заявив перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

Коронавірус в Україні: адаптивний карантин

  • 17 лютого Кабінет міністрів продовжив дію карантину в Україні до 30 квітня 2021 року та встановив його адаптивну модель з чотирма рівнями епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
  • Для єдиної державної системи цивільного захисту на всій території України буде продовжено режим надзвичайної ситуації до 30 квітня і встановлено в цілому в країні або на території окремих регіонів "зелений", "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівні епідемічної небезпеки.
  • 26 лютого обласна комісія ТЕБ та НС вирішила з 27 лютого посилити карантинні обмеження в Чернівецькій області. Згідно з рішенням, з 27 лютого по 9 березня включно в області заборонена робота закладів громадського харчування, крім адресної доставки; навчальних закладів, окрім установ дошкільної та спеціальної освіти; розважальних центрів. Також не дозволяється проводити масові заходи.
  • Крім того, посилений карантин уже введено з 22 по 28 лютого на Івано-Франківщині. У регіоні діють обмеження "червоної зони", громадський транспорт працює в режимі спецперевезень. Також на Івано-Франківщині створено 16 блок-постів для запобігання поширенню коронавірусу.
  • "Укрзалізниця" з 7 березня і до кінця дії посиленого карантину в Івано-Франківській області призупинить висадку та посадку пасажирів у цьому регіоні.
  • 3 березня у Житомирській області запроваджено "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.