Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич уточнив, що мав на увазі, коли заявляв, що позбавлятиме невакцинованих хворих на коронавірус права лікуватися державним коштом.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожМОЗ засекретило ціну на вакцину від коронавірусу на вимогу виробника

Миколаївський міський голова пояснив, що виголошена напередодні заява з приводу вакцинації була його особистою думкою. Однак Сєнкевич вважає, що цю ідею потрібно закріпити на національному рівні. Оскільки лікування інфікованих у стаціонарі для держави обходиться дорого.

На його переконання, треба також позбавляти медичного страхування лікарів, які відмовляються щеплюватися від небезпечної недуги.

«Якщо людина нехтує власним здоров’ям – мені особливо, все одно. Але я не хотів би, щоб миколаївці та і будь-які українці з власних податків сплачували за лікування тих, хто заперечує вакцинацію і не хоче цього робити», – заявив мер.

Що сказав міський голова Миколаєва

2 березня Сєнкевич заявив, що жителі міста, які відмовляться від вакцинації проти COVID-19, будуть лікуватися своїм коштом, якщо заразяться коронавірусом.

"Або вакцинуйтеся, або готуйте гроші на лікування", - додав він.

У листопаді 2020-го Сєнкевич сам перехворів на коронавірус.

Вакцинація в Україні

Кабінетом міністрів установлено, що закупівлю вакцини від COVID-19 буде здійснювати міжнародна організація Crown Agents.

22 лютого МОЗ зареєструвало вакцину від коронавірусу, розроблену Оксфордським університетом та британсько-шведською компанією AstraZeneca (торговельна назва CoviShield). Препарат для екстреного застосування схвалила Всесвітня організація охорони здоров’я. Також дозвіл на його використання надали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.

23 лютого в Україну прибула перша партія вакцини CoviShield, вироблена в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca.

24 лютого в Україні розпочалася вакцинація медичних працівників.

МОЗ внесло зміни в національний план вакцинації, щоб публічні особи могли зробити щеплення від COVID-19 поза чергою для популяризації вакцинальної кампанії.

1 березня у Києві щеплення від коронавірусу вакциною CoviShield зробили міністру охорони здоров’я Максиму Степанову, а 2 березня – президенту України Володимиру Зеленському під час його перебування на Донбасі.

Головні новини України та світу на ранок 4 березня