Політолог зазначив, що місцева влада ігнорує карантинні норми та ініціює проведення масових гулянь / фото УНІАН, Сергій Чузавков

Через проведення масових заходів у зв'язку з місцевими виборами в Україні може різко погіршитися ситуація з коронавірусом.

Про це заявив Владислав Дзівідзінський на сторінці у Facebook.

Політолог зазначив, що місцева влада ігнорує карантинні норми та ініціює проведення масових гулянь. Останнім подібним порушенням став фестиваль Khortytsia Freedom-2020 у Запоріжжі, розрахований на 60 тисяч осіб.

Відео дня

Читайте такожЗа час пандемії СOVID-19 в Україні кількість інфікованих перевалила за 180 тисяч

"Фестиваль відгуляли атмосферно й масово. При цьому жодних епідемічних заходів, звісно, не дотримувалися: ні тобі масок, ні тим більше дистанції", — зазначив Дзівідзінський.

За його словами, мери українських міст свідомо порушують карантинні норми, щоб нагадати виборцям про себе перед виборами 25 жовтня.

"Схоже, бажання сподобатися виборцям напередодні місцевих виборів сильніше від відповідальності за їхнє здоров'я. Тільки не зрозуміло, як місцева влада після подібних "танців" збирається справлятися з напливом хворих у комунальні лікарні", — написав Дзівідзінський.

Політолог додав, що мери міст йдуть на подібні порушення, незважаючи на послаблення з боку МОЗ, яке дозволило працювати українським садкам, школам і громадському транспорту.