Бондаренко виступає за послаблення карантину / facebook.com/MNSCHERKASY

Мер Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що після послаблення карантину ситуація в місті Черкаси повністю контрольована.

Про це Бондаренко заявив в ефірі Еспресо.TV.

"Сьогодні ситуація в місті Черкаси контрольована повністю. Наше рішення, яке ми приймали, ми приймали відповідно до результатів обстежень. Скажу, що за результатами це була стабільна епідеміологічна ситуація, вчасно проведені карантинні заходи, контрольована швидкість поширення інфекції, легкий перебіг інфекції у більшості інфікованих", - зазначив мер Черкас. 

Відео дня

Читайте такожЗ 22 травня: у МОЗ уточнили, що передбачатиме другий етап послаблення карантину

Бондаренко зауважив, що економічна ситуація надзвичайно критична. 

"Найголовніше це те, що люди не можуть бути вдома, а напевно люди не можуть бути вдома, тому що фактично кошти у людей вдома вже закінчились. Сьогодні просто стоїть питання, як людям існувати, жити, як прокормити свої родини. Це найголовніше питання, яке стоїть перед викликами. Ми були одні з найперших, які ввели найжорсткіші карантинні заходи. Я вважаю, що це дає певні результати, але послаблення потрібно робити. Тому що, дійсно, економічна ситуація надзвичайно критична", - сказав мер.

Бондаренко наголосив, що з обласного бюджету Черкаси отримали 900 тис. грн.

"Наше місто виділило на боротьбу з COVID-19 98 млн грн. На сьогоднішній день десь близько 50 млн вже укладати договір (умову), частина обладнання поставлена. З обласного бюджету ми отримали 900 тис. грн. То про що ми можемо далі говорити. Фактично міські голови залишились сам на сам з цією проблемою. Вони повинні вирішувати, коли вводити карантин і коли його послаблювати", – сказав він.

Як повідомляв УНІАН, з 30 квітня міськвиконком Черкас пом’якшив карантинні обмеження у місті. На такий крок влада пішла після численних звернень підприємців, які через карантин виявилися на межі виживання.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що у місті немає жодної загрози спалаху коронавірусу.

1 травня поліція розпочала кримінальне провадження через пом'якшення владою Черкас карантинних заходів.

4 травня Черкаська ОДА звернулася до суду з позовом, в якому просила визнати незаконним та скасувати рішення Черкаського міськвиконкому про ослаблення карантину. Разом з позовом ОДА подала заяву про його забезпечення, в якому просила зупинити дію зазначеного рішення.

6 травня  Черкаський окружний адміністративний суд задовольнив заяву про забезпечення позову Черкаської обласної державної адміністрації та зупинив рішення Черкаського міськвиконкому від 30 квітня про послаблення карантину.

4 травня уряд продовжив карантин до 22 травня, знявши при цьому низку обмежень з 11 травня.