Метро Києва - які станції посилять поліцією для перевірки пасажирів на наявність маски / Фото УНІАН

Відсьогодні, 5 листопада, у метро Києва посилюють контроль за дотриманням пасажирами «маскового режиму». Журналісти дізналися, на яких станціях побільшає правоохоронців для перевірки громадян.

Про це пише Сегодня.

Контроль посилять на найбільш завантажених станціях Київського метрополітену, а також на пересадочних вузлах з великим потоком пасажирів:

Відео дня
  • Вокзальна;
  • Чернігівська;
  • Лісова;
  • Лівобережна.

Читайте такожСтепанов: громадян без масок на місці зможе штрафувати не тільки поліція

Правоохоронці стежитимуть за пасажирами на входах. Комунальники хочуть збільшити кількість поліції й на перонах станцій, а також у вагонах.

За словами заступниці начальника Київського метрополітену Наталії Макогон, «Муніципальна варта» працюватиме автономно: вони будуть робити людям зауваження і співпрацюватимуть з поліцією.

На територію столичного метро пасажирів без маски не впускають з дня його відкриття після карантину – 25 травня. На станціях регулярно лунають оголошення з вимогами негайно надягнути маску. Кількох громадян вдалося оштрафувати на 17 тисяч гривень.

Про посилення контролю за дотриманням маскового режиму пасажирами метрополітену 4 листопада заявив мер столиці Віталій Кличко.

Він пояснив, що такі заходи вживатимуть насамперед для безпеки самих пасажирів, оскільки найбільше випадків інфікування, за висновками фахівців, відбувається саме в громадському транспорті.

Коронавірус: важливо знати кожному

  1. Симптоми коронавірусу по днях, перебіг хвороби
  2. Чи хворіють діти коронавірусом, які при цьому у них симптоми
  3. Яка температура тіла найчастіше при коронавірусі
  4. Симптоми  запалення легенів при коронавірусі
  5. Зник нюх - вірний симптом коронавірусу