Карантин у Самборі не посилили / Фото УНІАН

Депутати Самбірської міської ради відмовилися посилювати карантин у місті, до чого їх раніше зобов'язала обласна комісія ТЕБ і НС.

Відповідне рішення вони ухвалили сьогодні, пише zaxid.net. Сесію пікетували десятки підприємців міста з вимогою не забороняти їм працювати.

У рішенні міськради йдеться, що рішення Держкомісії ТЕБ і НС про віднесення Самбора до "червоної" зони карантину суперечить Конституції України. Відтак громадському транспорту та підприємцям, зокрема, зі сфери торгівлі та громадського харчування, дозволили працювати у звичному режимі, але з дотриманням карантинних вимог.

Читайте такожУ Кабміні розповіли, коли очікують на другу хвилю COVID-19 в Україні

Депутати також звернулися до поліції із закликом не штрафувати підприємців, які продовжать працювати, порушуючи рішення держкомісії. Окремо вони ухвалили звернення до президента, голів МОЗ та Львівської ОДА щодо скасування червоного рівня небезпеки у Самборі. Депутати вважають, що воно не відповідає реальному стану справ із захворюваністю на коронавірус.

Карантин в Україні: що відомо

  • Відсьогодні  в Україні почали діяти нові карантинні зони. Зокрема, столиця країни - місто Київ - потрапив у "жовту".
  • Адаптивний карантин був введений в Україні 1 серпня. Тоді регіони країни поділили на "червону", "зелену", "помаранчеву" зони з огляду на завантаженість ліжок, середню кількість тестувань населення, коефіцієнт виявлення випадків інфікування та показник динаміки зростання випадків інфікування.
  • Таким чином, у кожній з епідеміологічних зон встановлять різні карантинні обмеження. Найм’якіші – у "зеленій" зоні, найбільш жорсткі очікують регіони "червоної" зони.