Уряд починає готуватись до найгіршого сценарію з коронавірусом / REUTERS

Заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко повідомив, що готується термінове збільшення до 80 тисяч ліжок для хворих на COVID-19.

Читайте такожСтало відомо, коли Кабмін прийме рішення про посилення карантину на вихідних

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав під час онлайн-брифінгу.

Відео дня

«Сьогодні поставлена задача нам збільшити досить терміново замість 50 тисяч ліжок, які у нас були до цього готові приймати хворих з коронавірусною хворобою, до 80 тисяч ліжок. Всі ці ліжка найближчим часом, впродовж місяця, буде забезпечено киснем 80% з них - це буде 60 тисяч ліжок», - повідомив Ляшко.

Він уточнив, що для вказаних 60 тисяч ліжок закуплять кисневі концентратори, про що вже є домовленість.

«І вже є літаки, які будуть везти кисневі концентратори в Україну», - додав урядовець.

Крім того, додатково буде розширена мережа забезпечення киснем. «Зараз відпрацьовується кожен конкретний заклад, який буде постачати або газоподібний кисень, або рідко подібний кисень в кожну лікарню. Щоб кожен українець отримав медичну допомогу, якої він потребує», - зазначив Ляшко.

Він додав, що третій етап - це розгортання тимчасових шпиталів у пристосованих приміщеннях. «Закликаю вас всіх дотримуватися протиепідемічних норм, носити маски, дотримуватися фізичної дистанції, щоб Україні не знадобився третій етап, щоб ми не розгортали шпиталі у пристосованих приміщеннях», - заявив Ляшко.

Нове посилення карантину в Україні

  • З 9 листопада посилились карантинні обмеження у низці регіонів у зв'язку з оновленим епідеміологічним зонуванням — вся карта стала "помаранчевою" та "червоною", "зелених" та "жовтих" зон не залишилося.
  • МОЗ пропонує ввести жорсткий "карантин вихідного дня"
  • Віктор Ляшко заявляє, що Україна переходить на другий етап реагування на поширення коронавірусної хвороби.
  • Він додав, що з понеділка всі планові операції та планові госпіталізації "заборонені в наших лікарнях".