МОЗ не пропонуватиме продовження карантину вихідного дня

За словами міністра, спочатку треба отримати попередні підсумки щодо результатів дії карантину.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов припускає, що його відомство не пропонуватиме уряду продовжити дію карантину вихідного дня.

Читайте такожУ Зеленського заявили, що точної дати запровадження локдауну в Україні немає

Про це міністр повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

Зокрема, главу МОЗ запитали про імовірність того, що карантин вихідного дня продовжать.

"Ну, не думаю, що ми будемо робити таку пропозицію", - сказав Степанов.

При цьому, за його словами, "треба ще до кінця оцінити той ефект, який ми отримали від карантину вихідного дня".

Міністр зазначив, що в останній час українці почали відповідальніше ставитися до носіння масок.

"У нас інкубаційний період складає від 14 до 21 дня. Ми в середині цього тижня вже взмозі будемо повідомити попередні результати (карантину вихідного дня). Остаточні результати ми побачимо на наступному тижні - як спрацювали усі без виключення у карантин вихідного дня протягом трьох вихідних, які були", - зазначив Степанов.

Карантин вихідного дня та локдаун

  • 11 листопада Кабінет міністрів ухвалив рішення про відмову від адаптивного карантину і запровадження карантину вихідного дня.
  • Зокрема у вихідні дні додатково до обмежень, передбачених у будні, заборонено діяльність закладів харчування, торговельних центрів, культурних закладів, спортзалів, фітнес-центрів, закладів розміщення, у тому числі готелів (крім тих, які виконують соціальні функції). З 10:00 до 12:00 - пріоритетні години для обслуговування пенсіонерів.
  • Міністр культури і інформаційної політики Олександр Ткаченко пропонує запланувати двотижневий локдаун, прив'язаний до новорічних свят, і відмовитися на Різдво і Новий рік від масових заходів.
  • 25 листопада прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів готується до можливого введення жорсткого карантину під час зимових свят.
  • За інформацією ЗМІ, в Кабінеті міністрів вже узгодили дату введення локдауну - жорсткий карантин буде діяти з 23 грудня до 15 січня.