Учням 1-4 класів пересування в школах буде дозволено без масок \ УНІАН

Міністерство охорони здоров'я оновило протиепідемічні правила для шкіл під час пандемії COVID-19.

Читайте такожВідповідальність за дотримання нових санітарних норм у школах покладено на керівництво шкіл - СтепановЯк передає кореспондент УНІАН, про це міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив на брифінгу.

"Поспілкувавшись з міжнародними експертами, з освітянами ми внесли певні зміни до наших протиепідемічних заходів", - зазначив він.

Зокрема, за його словами, учням 1-4 класів пересування в школах буде дозволено без використання масок або респіраторів.

Водночас, як зазначив Степанов, у школах, розташованих у «помаранчевих» зонах епідемічної небезпеки, педагогам буде рекомендовано використовувати захисні щитки, а в «жовтих» та «зелених» зонах - просто дотримуватися соціальної дистанції.

"Допуск вчителів на роботу може бути тільки після проведення відповідної термометрії", - наголосив очільник МОЗ.

У разі підтвердження коронавірусу у когось із учнів, весь клас повинен йти на самоізоляцію, додав Степанов.

Крім того, за його словами, антисептики мають бути встановлені тільки на входах у школи, в подальшому учні та викладачі повинні мити руки після кожного уроку.

Степанов додав, що усі ці правила та рекомендації планують сьогодні оприлюднити та на сайті МОЗ та найближчим часом розіслати закладам освіти.

Коронавірус в Україні:

  • З 1 серпня в Україні запрацювали нові правила адаптивного карантину, який було продовжено до 31 серпня. Всі регіони поділено на «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону» зони за рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19.
  • Згідно з рішенням Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 20 серпня, на сьогодні в Україні 14 «червоних» зон, 75 – «помаранчевих» і 106 – «жовтих».
  • Станом на ранок 25 серпня в Україні зареєстровано 108 тис. 415 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 2 тис. 318 летальних, 52 тис. 870 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 1658 нових випадків.