Визначено показник летальності коронавірусу в Україні на 100 тисяч населення / УНІАН

В Україні показник летальності від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, на 100 тис. населення становить 3%.

Читайте такожВ Одесі від COVID-19 померла пенсіонерка, у якої ПЛР-тест двічі був негативним

Про це повідомляє Центр громадського здоров’я України МОЗ України у соціальній мережі Facebook.

Відео дня

«Станом на 3 червня в Україні показник захворюваності на COVID-19 склав 59,3 на 100 тис. населення. Показник летальності - 3%. Для порівняння, показник летальності станом на 30 квітня становив 2,5%», - йдеться у повідомленні.

Також приріст підтверджених хворих за добу в порівнянні з попередньою склав +3,5%.

У цьому зв'язку, навіть в умовах послаблення карантину рекомендується ретельно дотримуватися правил фізичного дистанціювання, респіраторної та особистої гігієни.

«COVID-19 може жити годинами або й днями на поверхнях. Фізична дистанція допомагає обмежити можливості контактування із забрудненими поверхнями та інфікованими людьми поза домом», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, дотримуючись відстані з іншими людьми, можна захистити себе від їхніх біологічних рідин, які можуть потрапити до вашого організму під час кашлю або чхання, що може стати причиною інфікування коронавірусом.

Також, фізична дистанція особливо важлива для людей, які мають вищий ризик ускладнень від COVID-19 (вік понад 50 років, наявність супутніх захворювань). Тому слід обмежити тісний контакт з іншими у приміщеннях та на вулиці.

Водночас, нагадується, що наразі немає вакцини та ліків проти COVID-19. Один із найбільш ефективних способів захиститися і запобігти поширенню інфекції - пам’ятати про правила фізичної дистанції і щоденної гігієни.

Як повідомляв УНІАН, станом на ранок 3 червня в Україні зареєстровано 24 тис. 823 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 735 летальних, 10 тис. 440 пацієнтів одужали. За добу зафіксовано 483 нових випадки.