Найкращі музеї Києва - топ від УНІАН / УНІАН

Відсьогодні у столиці розпочався перший етап послаблення карантину, введеного урядом через пандемію COVID-19. Музеї Києва – найкращий вибір, коли сидіти вдома вже набридло, а провести дозвілля з користю все ж хочеться.

Музей історії Києва

Читайте такожНайкращі парки Києва: де погуляти в Києві після ослаблення карантину (фото)

Музей історії Києва стане гарним стартом для ознайомлення усіх цікавих місць у столиці. Експозиція об’єднує 8 філій та охоплює різні аспекти історії, літератури, науки, мистецтва, суспільно-політичного життя Києва.

Відео дня

Ціна: дорослий квиток – 45 гривень. Для пільгових категорій відвідувачів – 30 гривень. Сімейний квиток для групи відвідувачів з чотирьох осіб – 100 гривень.

Національний музей історії України у Другій світовій війні

warmuseum.kiev.ua

Один з найбільших меморіальних комплексів у столиці, розташований на Старокиївській горі. Музей охоплює понад 10 га й нараховує понад 400 експонатів на п’яти тематичних поверхах. Над будівлею височіє 102-метровий монумент «Батьківщини-Матері».

Ціна залежить від відвідуваних локацій. Вхід: дорослі – 40 гривень, студенти – 20, за учнівським квитком – 10 гривень. Оглядова екскурсія: 100 гривень з дорослих, 50 – для студентів й учнів.

Київський музей воскових фігур

funtime.kiev.ua

Читайте також«Шастати» законно: де українцям можна відпочивати з 11 травня

Музей відчинили ще у 2000 році, і відтоді Київ став в один ряд з Бангкоком, Амстердамом і Нью-Йорком зі своєю філією знаменитого Музею мадам Тюссо. До цього досвіду в Україні досвіду роботи з воском не було, як і матеріалу, який би пережив температурні коливання від -40 градусів до +40. В експозиції – понад 63 фігури – державних діячів, зірок, історичних персон. Музей складається з історичного, артистичного крил, а також – знаменитостей.

Ціна: вхід для дорослих – 75 гривень, 30 - для дітей, 50 – для студентів і пенсіонерів. Вартість екскурсії – 60 гривень. Для тих, хто хоче зробити фото воскових фігур, треба доплатити 25 гривень.

Музей історичних коштовностей України

miku.org.ua/

Музей розташований на території Києво-Печерської лаври, а його колекцію вважають однією з найбагатших серед країн Східної Європи. Відвідувачі зможуть поглянути на роботи скіфських майстрів, Київської Русі ювелірні прикраси епохи Великого переселення народів. Всього у фонді – понад 56 тисяч експонатів.

Ціна: дорослий – 30 гривень, пільговий – 20 гривень, квиток для огляду експозиції одного поверху - 10 гривень, сімейний квиток – 60.

Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків

khanenkomuseum.kiev.ua

Колекції зроблені з акцентом на зарубіжне мистецтво і мистецтво Далекого Сходу. Стіни прикрашують полотна французьких художників, а полиці – прикраси, виготовлені майстрами стародавнього світу. Тут можна помилуватися антикварними меблями, живописом, скульптурою і предметами декоративно-прикладного мистецтва.

Ціна: обидві експозиції  – 90 гривень (для студентів – 50, школярів – 40), одна постійна експозиція – 60 гривень (для студентів – 35, школярів – 25).

Музей Однієї Вулиці

onestreet.kiev.ua

Унікальне зібрання, повністю присвячене жителям, історії, становленню та розвитку однієї з самих київських вулиць, серцю і душі міста – Андріївському узвозу. Фотографії, документи, листівки, предмети старовини, меблі, одяг, факти, байки, історії та легенди. Експозиція розділена на дві частини – світ жінки та світ чоловіка.

Ціна: вхід – 50 гривень, екскурсія – 100 гривень (англійською – 200 гривень).

Музей популярної науки й  техніки «Експериментаніум»

experimentanium.com.u

Музей, у якому ви буквально помацаєте науку руками. Понад 300 інтерактивних експонатів дозволять «з головою зануритися» світ фізики, механіки, оптики, акустики тощо. А головоломки, лекції та різноманітні шоу роблять це місце ідеальним для відвідування з дітьми.

Ціна: дорослі – 200 гривень, студенти – 185 гривень, дітям до 3-х років вхід безкоштовний. Сімейні тарифи – у межах 600 гривень.

Музей просто неба «Пирогів»

pyrohiv.org.ua

Пирогів є найвіддаленішим від столиці київським музеєм та найпривабливішим місцем в умовах ізоляції та соціального дистанціювання.

Відвідувачі можуть пройтися цілим селом з 275 експонатів народного зодчества XVI-XX століть, зокрема – церкви, вітряки й пасіки. Крім того, увазі гостям пропонують 70 тисяч предметів побуту, одягу і посуду. Прогулянки мальовничим стародавнім поселенням нікого не залишать байдужим.

Ціна: вхід – 50 гривень (дорослі), 30 гривень (студенти, школярі від 10 років й пенсіонери), 15 гривень (школярі до 10 років). 

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.