Серед тих, хто заразився - троє медпрацівників \ фото УНИАН

На Чернігівщині від жінки, яка померла у Прилуцькій лікарні і діагноз якій встановлено після смерті, інфікувалися 9 осіб, у тому числі троє медпрацівників.

Читайте такожНа Миколаївщині зафіксовано першу смерть від коронавірусу – ЗМІ

Про це УНІАН повідомили у департаменті з питань інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА.

Відео дня

Згідно з інформацією, учора було прийнято рішення провести ПЛР-дослідження всьому персоналу інфекційного відділення Прилуцької міської лікарні, а також всім іншим медпрацівникам лікарні і членам мобільних бригад, які контактували з хворими на коронавірус.

"Завдяки цьому вдалося виявити коронавірус у трьох медичних працівників, які надавали допомогу жінці, яка померла у Прилуцькій міській лікарні. Вживаємо всіх заходів для недопущення поширення хвороби", - зазначив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко.

Крім того, коронавірус виявлено у шістьох мешканців села Журавка Варвинського району. Усі вони контактували із жінкою, яка померла (члени родини, сусіди).

Як повідомляють місцеві ЗМІ, Прилуцьку лікарню перевіряють фахівці столичного Центру громадського здоров'я. Адже жінку до лікарні госпіталізували ще 18 квітня, кілька днів не було результатів ПЛР-тестування. У лікарні стверджують, що відправили матеріал до чернігівської лабораторії у неділю, 19 квітня, потім направили зразки до Києва, однак результат отримали тільки 23 квітня - після смерті пацієнтки. Є припущення, що відбулося порушення протоколу лікування хворої з підозрою на коронавірус. Хоча у лікарні стверджують, що у жінки була важка пневмонія, тож під час її лікування дотримувалися санітарних правил лікування від ускладнень коронавірусу.

За минулу добу у Чернігівській області підтверджено 13 нових випадків захворювання на коронавірус.

Всього на сьогодні в області 35 підтверджених випадків коронавірусу, з них 2 – летальні, 6 пацієнтів одужали і вже виписані з лікарень.