На кордоні з Кримом утворилась черга / Facebook, Рефат Чубаров

На адмінкордоні з окупованим Кримом (перехід Армянськ - Каланчак) напередодні утворилась величезна черга в українському напрямку.

Читайте такожЗеленський доручив Шмигалю мобілізувати уряд через антирекорд з COVID-19

Про це у Facebook повідомив голова меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров, посилаючись на очевидців. За його словами, на пункті пропуску зібрались близько 300 людей.

Відео дня

«Причина - вчорашнє (8 серпня) рішення Кабміну України про тимчасові обмеження перетину пунктів пропуску з тимчасово окупованим Кримом. Люди, які в'їхали в Крим з материкової частини України, як і жителі Криму, які збиралися по справах відвідати материк, бояться опинитися закупореними в Криму. Російські окупанти з оформленням документів не поспішають», - зазначив Чубаров

«Якими словами люди в черзі висловлюються про Кабмін і всю українську владу, можете і не питати», - підсумував він.

Україна закриває контрольно-пропускні пункти в'їзду-виїзду на адміністративному кордоні з Кримом. Рішення спрямоване на запобігання розповсюдження на території України епідемії COVID-19.

Згідно з рішенням уряду, КПВВ буде закрито з 8:00 9 серпня по 8:00 30 серпня.

Пропуск через КПВВ буде дозволений лише для українців та членів їх сімей:

  • місце проживання яких зареєстровано в Криму, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна - на в'їзд;
  • місце проживання яких зареєстровано за межами Криму, які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу "Дій вдома";
  • осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв'язку з виконанням міжнародних зобов'язань, представників дипломатичних установ та гуманітарних місій, що виїжджають з тимчасово окупованої території Криму.