У МОЗі відзвітувалися щодо виплат надбавок / фото УНІАН

12 регіонів повністю виплатили за березень обіцяні надбавки медикам, які борються з COVID-19, решта – проводять фінальні розрахунки.

Читайте такожМОЗ пропонує з 1 липня підвищити медпрацівникам зарплати до 50%

Як передає прес-служба Офісу президента, про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на традиційній нараді щодо запобігання поширенню коронавірусу під головуванням президента Володимира Зеленського.

Відео дня

Степанов повідомив, що вже 12 областей України на 100% виплатили надбавки до зарплат за березень медикам, які борються з коронавірусом. Решта регіонів проводять фінальні розрахунки. У деяких областях починаються виплати надбавок за квітень, зокрема Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф уже отримав на це близько 19 млн грн.

«Я триматиму питання доплат лікарям на контролі, допоки свої надбавки за таку важку та відповідальну роботу не одержить останній лікар, що бореться з коронавірусом», – зазначив Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що майже всі регіони виплатили за березень 300% надбавки медикам, які працюють з хворими на COVID-19.