Як буде розвиватись пандемія в найближчі тижні / REUTERS

Робоча група Національної академії наук України підготувала прогноз розвитку епідемії в період 9 – 22 лютого 2021 року за допомогою двох незалежних моделей.

Читайте також"Це наша спільна перемога": Степанов відзвітував про успіхи в боротьбі з COVID-19 в Україні

Про це йдеться у повідомленні на сайті НАН. Науковці проаналізували первинні статистичні дані розвитку епідемії протягом останніх тижнів.

Відео дня

Повідомляється про зменшення числа випадків хвороби та незначне збільшення числа оприлюднених летальних випадків, значна частина яких доводиться на давні дати подій

Спеціалісти підготували прогноз розвитку епідемії в Україні з використанням статистичної моделі часових рядів Facebook Prophet, а також прогноз з використанням компартментної моделі (SEIR-U). 

Згідно з прогнозними обчисленнями, середня кількість нових випадків дорівнюватиме 3318 (Prophet) і 3588 (SEIR-U) протягом тижня 9–15 лютого та 3272 (SEIR-U) протягом тижня 16 – 22 лютого.

nas.gov.ua

Зазначається, що показники поширення епідемії в Україні за останні два тижні продовжили зниження, хоча швидкість зниження кількості нових випадків впала майже до нуля.

Найскладніша ситуація в Івано-Фраківській області, 11% всіх виявлень в України припадають на цю область, тому динаміка в Івано-Франківській області почала суттєво впливати на динаміку всієї країни. Подальший розвиток динаміки в Україні буде залежати від динаміки в західних регіонах.

Більше новин на тему