Частину уроків будуть проводити на вулиці / фото УНІАН

У Київській області на початку навчального року за сприятливої погоди більшість уроків у школах проводитимуть на свіжому повітрі.

Про це під час онлайн-брифінгу повідомив голова облдержадміністрації Василь Володін.

"За сприятливих погодних умов більшість уроків будуть проходити на свіжому повітрі", - сказав Володін.

За його словами, станом на 26 серпня в області загальний відсоток забезпеченості закладів загальної і середньої освіти засобами індивідуального захисту та засобів для дезінфекції становить 93%.

"Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування виділили кошти на закупівлю засобів індивідуального захисту для працівників та учнів. З педагогічними працівниками та технічним персоналом проведені відповідні інструктажі, розроблені інструкції, оформлено інформаційні стенди щодо безпечного поводження учнів в умовах карантину. Розроблені графіки переміщень здобувачів освіти", - сказав Володін.

Окремо він вказав, що Києво-Святошинський район входить до «помаранчевої» зони епіднебезпеки, а в цьому районі працює 39 шкіл.

"Управління освіти району закупило засобів індивідуального захисту на 200 тис. грн. Це потреба трьох тижнів. Також допомогу надають голови сільських, міських рад, керівники підприємств", - додав голова ОДА.

При цьому, за його словами, з постачальниками необхідних предметів укладено угоди загальною вартістю 2,5 млн грн.

"Наразі тривають закупівлі ще 80 термометрів, електросушарок, паперових рушників, контейнерів для використаних масок та щитків, дезінфікуючих засобів. Тож усі вимоги до безпеки будуть дотримані незаперечно", - зазначив Володін.

Крім того, відповідно до рекомендацій Головного санітарного лікаря МОЗ України та обласної комісії з ТЕБ та НС вжито заходів із забезпечення безпечних умов перебування учнів у школах.

"У кожному закладі буде моніторинг стану здоров'я учнів і працівників шляхом термометрії, опитування учнів про їх самопочуття та регулярна комунікація з батьками. У закладах освіти в обов’язковому порядку після кожного уроку передбачена санація рук. Її контролюватимуть педагогічні та технічні працівники - вчителі, вихователі, медики. Графік освітнього процесу зміститься в часовому режимі. Працю будуть оплачувати відповідно до педагогічного навантаження», - заявив Володін.

Карантин на Київщині: що відомо

  • Сьогодні Володін заявив, що у Київській області через погіршення епідеміологічної ситуації можуть повернутися до посилення карантину.
  • Наразі частина області вже перебуває у «помаранчевій» зоні, ще частина - у «жовтій». За добу виявлено 94 нових випадків. Загалом з початку пандемії в області на COVID-19 захворіли 5 тис. 304 особи, померла 91. Останнім часом у регіоні щодня виявляють понад 90 хворих на COVID-19, що у 2,5 рази більше, ніж у березні-квітні, додав Володін.
  • У Києві мають намір закривати школи, в яких виявлять спалах коронавірусу.