В МОН зробили декілька ро'яснень щодо навчання на карантині / фото УНІАН, Андрій Марієнко

В умовах карантинних обмежень навчальний заклад має право запровадити власну шкалу оцінювання результатів навчання. Зокрема – використовувати формат «зараховано»/«не зараховано» щодо деяких предметів.

Читайте такожГенсек ООН порівняв поточну ситуацію у світі з наслідками Другої світової війни

Це випливає з інформації на сайті Міністерства освіти і науки, яке підготувало відповіді на поширені запитання щодо організації освітнього процесу в умовах карантину.

Відео дня

Зокрема, розглянули питання надання дозволу на здійснення оцінювання з деяких предметів не за 12-бальною шкалою, а - «зараховано»/«не зараховано» у разі проведення понад 50% уроків у дистанційному форматі. Йдеться про «Фізкультуру», «Трудове навчання», «Образотворче мистецтво», «Музичне мистецтво», «Основи здоров’я» та окремі предмети варіативної складової.

В МОН щодо цього вказали, що можливість запровадження власної шкали оцінювання результатів навчання учнів визначена Законом України «Про повну загальну середню освіту».

«Згідно із частиною четвертою статті 17 Закону за вибором закладу освіти оцінювання може здійснюватися за власною шкалою оцінювання результатів навчання учнів. У разі запровадження закладом освіти власної шкали оцінювання результатів навчання учнів ним мають бути визначені правила переведення до системи оцінювання, визначеної законодавством», - йдеться в повідомленні.

Карантин та українські школи

  • Навчальний процес в українських школах наразі залежить від приналежності навчального закладу до одної з зон карантину.
  • Попри те, що школи поступово закриваються по всій країні, в Міносвіти непохитні і не бачать передумов для тотального повернення до дистанційного навчання.
  • За словами в.о. глави відомства, Сергія Шкарлета, все буде залежати від того, в якій зоні буде знаходитися та чи інша адміністративно-територіальна одиниця.
  • Кабмін нещодавно дозволив роботу шкіл в червоних зонах. Згідно з ухваленим рішенням, відвідування навчальних закладів буде заборонено в разі, якщо на самоізоляцію відправлять більш ніж половину класів.
  • За перші тижні навчання по всій країні захворіли 800 школярів, тому на самоізоляцію відправили майже тисячу вчителів і більше тисячі класів.