30 квітня у Черкасах пом’якшили карантинні обмеження / фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов категорично засуджує рішення виконавчого комітету Черкаської міської ради пом'якшити карантинні обмеження і очікує від правоохоронних органів на оцінку таких дій.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час онлайн-брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, який з робочим візитом перебуває у Черкаській області.

Читайте такожПом’якшення карантину в Україні розпочнеться з 11 травня – Степанов

Відео дня

Міністр заявив, що вчорашнє рішення міської влади Черкас відкрити магазини, в тому числі торговельні центри і тераси у закладах харчування «може звести нанівець усю ту роботу, яка була пророблена протягом півтора місяця».

«Це може призвести до катастрофічних наслідків. Звісно, діям міської влади буде надана відповідна оцінка, в тому числі правоохоронних органів. Я категорично засуджую такі дії, тому що поставлені під загрозу життя і здоров'я, які можуть повірити і піти і наразитися на захворювання, на коронавірусну хворобу», - наголосив Степанов.

Він підкреслив, що міська влада Черкас вирішила практично повністю скасувати будь-які карантинні обмеження, введенні урядом для боротьби з коронавірусною хворобою, незважаючи на те, що на Черкащині за весь час пандемії підтверджено 296 випадків COVID-19. За останню добу було виявлено ще 6 хворих осіб. Також усього було зареєстровано 9 померлих від COVID-19, в тому числі сьогодні був ще один летальний випадок.

«Я вже неодноразово наголошував, що всі наші карантинні заходи дали можливість уникнути піку захворюваності на коронавірус в Україні. Ми пішли зовсім іншим шляхом, ніж ті ж європейські країни, такі як Іспанія і Італія, і це все комплекс заходів, який був введений в Україні», - сказав Степанов.

Як повідомляв УНІАН, 30 квітня у Черкасах пом’якшили карантинні обмеження. Зокрема, відповідно до рішення міської влади, від 1 травня частина підприємців у Черкасах зможе відновити свою діяльність. Також міська рада дозволила користуватися громадським транспортом окремим категоріям працівників.