Ілюстрація REUTERS

У Чернівецькій області заступив на чергування спеціально обладнаний для транспортування інфекційних хворих санітарний вертоліт Мі-8.

Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України.

Читайте такожСпалах COVID-19 на Буковині: одразу троє міністрів їдуть в регіон з перевіркою

Відео дня

«У Чернівецькій області на цілодобове чергування заступив санітарний вертоліт МВС для транспортування інфекційних хворих. За рейс може перевозити 4-6 хворих на відстань до 1200 км. Якщо ситуація загостриться, а лікарні будуть перенавантажені, область скористається цією перевагою», - зазначив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

У повідомленні зазначається, що вертоліт МІ-8 брав участь у миротворчих місіях ООН і востаннє працював у Республіці Малі. Його передали ДСНС на умовах безоплатного договору. Вертоліт обладнано ізоляційною капсулою BIO-BAG EBV-30/40, біозахисними комплектами, знезаражувальним душем, ізоляційною камерою і спеціальним модулем, у якому капсула фіксується в польоті.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 травня, під час брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що разом з Аваковим і міністром Кабінету міністрів Олегом Немчіновим відвідає Чернівецьку область, що найбільше потерпає від COVID-19. Вони мають намір оцінити епідеміологічну ситуацію на місці, поспілкуватися з медпрацівниками і з’ясувати, яка додаткова допомога їм потрібна в боротьбі з коронавірусом.

Станом на сьогоднішній ранок у Чернівецькій області зареєстровано 2 тис. 842 випадків COVID-19.