Карантин 22 травня - де послаблюють карантин / УНІАН

У Чернівцях обласна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення про відновлення міжобласного транспортного сполучення та дозвіл на проїзд приватного транспорту через блокпости, які розташовані на кордоні Чернівецької області з іншими регіонами.

Як повідомляє прес-служба Чернівецької обласної державної адміністрації, таке рішення було ухвалене сьогодні на черговому засіданні комісії з ТЕБ та НС.

Читайте такожКоронавірус в Україні та світі: найважливіше за 22 травня

Відео дня

«Сьогодні, 22 травня, обласна комісія ТЕБ та НС ухвалила рішення пом’якшити дію особливого режиму в’їзду та виїзду у Чернівецькій області», – зазначили у прес-центрі, додавши, що проїзд транспорту через карантинні блокпости буде дозволено від завтра, 23 травня.

Також в ОДА додали, що контрольно-пропускні пункти на кордонах області продовжать роботу до 25 травня «з метою моніторингу, контролю за переміщенням та інформування осіб в разі потреби».

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня у зв’язку з активним поширенням коронавірусної інфекції у Чернівецькій області почали діяти «карантинні» блокпости, які розташовані на кордоні з сусідніми областями. Зокрема, такі контрольно-пропускні пункти діють у селі Оршівці Кіцманського району, у Вижниці, в Новодністровську, в селі Атаки на Хотинщині та у селі Звенячин Заставнівського району.

Відповідна постанова передбачала заборону жителям Чернівецької області залишати межі свого регіону на період дії особливого режиму.