У Херсоні ставля спалах коронавірусу у лікарні \ УНІАН

У Херсонській міській клінічній лікарні ім. О.С. Лучанського кількість виявлених випадків COVID-19 збільшилася до 30.

Читайте такожСеред працівників Івано-Франківської облради стався спалах коронавірусуПро це повідомляє прес-служба Херсонської облдержадміністрації. «Наразі в лікарні ім. О.С. Лучанського виявлено 30 випадків інфікування коронавірусом: 18 медичних працівників, 1 працівник лікарні, який не є медпрацівником, 5 пацієнтів, які перебували в лікарні на лікуванні, 6 осіб, які контактували з інфікованими», - йдеться у повідомленні.

В ОДА зазначили, що 10 осіб з цього осередку перебувають в обласній інфекційній лікарні, з них 8 осіб – медичні працівники, 2 особи у стані середньої тяжкості, 20 осіб спостерігаються вдома. Троє хворих, переведених з лікарні ім. О.С. Лучанського, померли.

Відео дня

У зв’язку з цим голова ОДА Юрій Гусєв під час сьогоднішньої селекторної наради наголосив, що службове розслідування стосовно подій в лікарні має завершитись до кінця тижня.

«У мене прохання прискорити розслідування та зробити висновки з цієї події, щоб у майбутньому унеможливити подібні ситуації в інших закладах охорони здоров'я. Тому чекаю пропозицій за результатами цього розслідування до кінця тижня», - заявив Гусєв.

Коронавірус у Херсоні: 

  • З 5 серпня Херсонська міська клінічна лікарня ім. О. С. Лучанського через спалах COVID-19 тимчасово припинила виписку та прийом хворих.
  • На той час у лікарні було виявлено 9 хворих на COVID-19, серед яких 6 медпрацівників та 3 пацієнтів реанімаційного відділення.