У Краматорську карантину не буде / фото УНІАН, Євгеній Кравс

Місто Краматорськ, яке наразі є обласним центром Донеччини, не буде запроваджувати карантин вихідного дня. Раніше аналогічне рішення ухвалили в сусідньому Слов'янську.

Про рішення влади у Facebook написав мер Краматорська Андрій Панков.

"Хочу всіх повідомити, що міська комісія з ліквідації надзвичайної ситуації не прийматиме рішення про введення карантину "вихідного дня" в нашому місті в ці вихідні. Пояснюю, чому. На нашу думку, обмеження, що вводяться постановою КМУ №1100 від 11 листопада по всій Україні не враховують суттєвої різниці між містами і мають бути переглянуті. Такі рішення мають прийматись виключно на місцях", - стверджує Панков.

Відео дня

Читайте такожУ Кабміні пояснили, чому під час карантину вихідного дня будуть відчинені церкви

За його словами, у закладах громадського харчування немає скупчень навіть ввечері, а їх власники організували дотримання необхідних протиепідемічних заходів. Чиновник закликав містян дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції, а без нагальної потреби взагалі не виходити з дому.

"Відповідний лист із проханням врахувати нашу думку сьогодні відправив до Кабінету міністрів України", - резюмував мер Краматорська.

Карантин вихідного дня: що відомо