Новини Львівщини - помер чоловік, який напередодні вакцинувався Covishield / фото REUTERS

На Львівщині помер 63-річний чоловік, який напередодні отримав щеплення вакциною Covishield.

Про це голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожВід коронавірусу помер голова Подільського району Києва

Відео дня

"Сьогодні (16 квітня) помер чоловік 63 років. За інформацією департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА, 15 квітня чоловік отримав щеплення проти COVID-19 вакциною AstraZeneca/Covishield. Випадок смерті зареєстровано як несприятливу подію після імунізації, оскільки смерть сталася протягом 30 днів після вакцинації проти COVID-19", - написав Козицький.

Він додав, що наразі цей випадок розглядає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації/туберкулінодіагностики Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

Вакцинація в Україні та летальні випадки

  • 24 лютого в Україні розпочалася кампанія з вакцинації.
  • В Україні щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленою за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові, та CoronaVac, розробленою китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech.
  • З 18 квітня щеплення почнуть роботи вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech.
  • Ввечері 23 березня в смт. Чорноморське Одеської області померла жінка-військовослужбовець, якій напередодні зробили щеплення від COVID-19. МОЗ з посиланням на висновки судово-медичної експертизи повідомило, що причиною смерті жінки стала гостра серцево-судинна недостатність.
  • Крім того, 24 березня, у Чернівцях помер провізор аптеки, який отримав щеплення 15 березня. За попередньою інформацією, причина смерті – гострий мозковий інсульт. Також чоловік мав тяжкі хронічні серцево-судинні захворювання, діабет та інші супутні хвороби.
  • Розслідування серйозних випадків несприятливих випадків після імунізації мають проводити групи з оперативного реагування, які створені у кожному адміністративному підрозділі з охорони здоров'я у регіонах.
  • З початку вакцинальної кампанії в Україні щеплення отримала 445 тис. 861 особа, з них отримали першу дозу – 445 тис. 859 осіб.