Львівські лікарі запатентували метод лікування коронавірусу крапельницями зі спиртом

Перший пацієнт, якого вилікували таким методом, каже, що відчуває себе добре, може за день проїхати за кермом до 600 км, наслідків перенесеної хвороби не відчуває.

Львівський пульмонолог Анатолій Невзгода разом з братом, торакальним хірургом Олександром Невзгодою розробили метод лікування коронавірусу з використанням внутрішньовенного введення спирту.

Читайте такожМОЗ сформувало перелік лікарських засобів та медвиробів для закупівель на 2021 рікЯк пишуть "Факти", отримано патент на такий метод лікування в Україні. Тепер лікарі оформляють документи на винахід, щоб метод визнали і зарубіжні фахівці.

"Комплекс лікування, який я пропоную, складається з противірусного препарату, антибіотика (якщо аналіз показує, що він необхідний). Антибіотик вбиває бактерії, і пневмонія не поширюється, а значить згодом не виникають дихальна і серцева недостатність, кров нормально насичується киснем. У схему лікування при необхідності входять гормональні препарати. І зовсім нове, що я додав - внутрішньовенне введення спирту", - розповів фахівець.

Як пояснив Невзгода, вірус круглий, з "ніжками", які складаються з жиру. А ніщо не розчиняє жир (ліпіди) так добре, як спирт. В результаті вірус слабшає і втрачає можливість розмножуватися. Кількість процедур і концентрація спирту залежать від ступеня ураження легенів і загального стану людини.

Однією з новин Львова є те, що фахівці вже й вилікували пацієнта таким методом. Зокрема, першим, хто погодився лікуватися за методом братів Невзгод, став 62-річний підприємець Олег Гузар. Він захворів на коронавірус, коли організовував похорон начальника Львівського військового госпіталю Івана Гайди, який помер у червні від COVID-19.

Ситуацію пацієнта ускладнювала наявність супутніх хвороб-гіпертонії, цукрового діабету, серцевої недостатності та ожиріння першого ступеня.

При цьому він категорично відмовлявся лягати в лікарню і організував стаціонар вдома. Ставити крапельниці вдома погодилася лише одна медсестра, яка вже перехворіла на коронавірус. "Правда, дізнавшись, що вводити треба спирт, злякалася, сказала, що ніколи цього не робила, і вимагала, щоб я написав розписку", – зазначив Гузар.

Після першої процедури він злегка почервонів, але відчував себе добре. А після другої був стрибок тиску. Потім лікарі порадили робити крапельниці через день.

"І моєму організму це підійшло. Після п'яти процедур мені стало набагато легше - температура нормалізувалася, втома зникла. Повторне КТ показало, що легені чисті. Але лікар прописав мені ще препарати для розсмоктування мікротромбів (вони утворюються в легенях на тлі коронавірусу). Тест, проведений після лікування, підтвердив, що вірусу в організмі немає", – підкреслив Гузар.

Тепер, через півроку, чоловік каже, що відчуває себе добре, може за день проїхати за кермом до 600 км, наслідків перенесеної хвороби не відчуває.

Новини по темі