Полтава потрапила до "червоної" зони / фото Олег Булашев

У Полтаві, яка потрапила до червоної зони, не будуть зупиняти громадський транспорт та закривати кафе.

Про це повідомив голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що зараз в обласному центрі хворіють майже 2 тисячі людей – це набагато більше, ніж в інших містах і районах області разом узятих. Майже щодня в Полтаві фіксують понад 100 нових випадків.

Відео дня

"Що заборонено з понеділка, 19 жовтня: відвідування закладів освіти (окрім ДНЗ), закладів сфери культури, кінотеатрів, закладів розважальної діяльності, установ соціального захисту.

Читайте такожВ Україні новий антирекорд з COVID-19: за добу зафіксували майже 6 тисяч нових випадків інфікування коронавірусом

За пропозицією ОДА залишається: регулярне і нерегулярне перевезення, робота кафе, ресторанів, ТРЦ (без розважальних функцій), закладів торговельного та побутового обслуговування населення.

Ситуацію буде переглянуто на наступному засіданні Державної комісії з питань ТЕБ і НС. Якщо динаміка погіршиться, обмеження посиляться. Як цього не допустити? Треба робити три прості речі: одягати маску, дезінфікувати руки та тримати соціальну дистанцію. А учасникам виборчого процесу – почати піклуватися про здоров'я людей, а не свої політичні рейтинги",- написав Синєгубов.

Напередодні від зупинки транспорту відмовився Харків, який теж потрапив до "червоної" зони.

Карантин в Україні: що відбувається

  • З 19 жовтня в Україні почне діяти нове епідемічне зонування, Київ залишається в помаранчевій зоні епідемічної небезпеки.
  • У МОЗ констатують, що кількість адміністративних територій зеленого рівня епідемічної небезпеки стрімко зменшується.
  • З 1 серпня адаптивний карантин в Україні передбачає поділ всіх регіонів на чотири зони - "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону", залежно від епідеміологічної ситуації в кожному окремо взятому.
  • У кожній з епідеміологічних зон встановили різні карантинні обмеження. Найм'якші - в "зеленій" зоні, найбільш жорсткі заборони очікують регіони "червоної" зони.
Обмеження у карантинних зонах / фото Коронавірус.інфо